Nakon nešto manje od tri godine, splitski umjetnici zdravog đira, poznatiji kao The Beat Fleet, vraćaju se u Boogaloo

Ovaj put će svoje najveće hitove odsvirati na ljetnoj terasi koja se otvara u 20 sati. U rokovnike i pametne mobitele valja pribilježiti subotu 5. lipnja. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 90 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će ako ih ostane koštati 110 kuna. Koncert će se održati u smanjenom kapacitetu uz propisani razmak između posjetitelja. Dan ranije na istom će mjestu u unplugged izdanju nastupiti Songkillersi.

TBF svoju priču započinje kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i razvija svoj zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom „Ping Pong: Umjetnost zdravog đira“. Danas iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike. Glazbene podloge kreirane su isključivo korištenjem samplova, koji su birani i spajani u cjelinu zajedničkim radom u studiju.

Naklonost publike osvojili su energičnim i originalnim nastupima, kombinirajući rap sa živim instrumentima. U izmijenjenim koncertnim aranžmanima pjesme su dobile novo ruho; od funka, soula, reggaea, grungea, rock’n’rolla do klapskog pjevanja. Članovi TBF-a često se opisuju kao “buntovnici” koji u svojim pjesmama iskreno i kroz šalu, a zapravo vrlo ozbiljno, govore o aktualnim društvenim temama i problemima. TBF osim što je domaću publiku osvojio svojim zvukom, oduševljava i tekstovima koji obuhvaćaju ulične zezancije, političku korumpiranost te društvene vrijednosti. 

Iskoristite prvi vikend lipnja i povratak evenata u opuštenom okruženju pod zvjezdanim nebom Zagreba. Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Za više informacija pratite ovdje.