Božuri – cvijeće koje krasi mnoge stolove od svibnja do srpnja i svi ih apsolutno obožavaju!

Na svijetu vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli božure – ovaj cvijet svakako je u trendu, a kod nas cvjeta od svibnja do srpnja. Božuri zovu na ljeto, podsjećaju nas kako ono dolazi, a u trendu su svakako s razlogom. Ovo cvijeće ima ugodan, ali ne prenapadan miris, može dugo izdržati u vazi, osobito ako kupite još neotvorene pupoljke, te dolazi u bojama koje će uljepšati svaki prostor. Najtraženiji su naravno ružičasti, ali i zagasito crveni božuri, a baš poput tulipana, najljepše će izgledati u raskošnom buketu koji broji preko petnaest pupoljaka.

Božure svakako možete kombinirati i s drugom vrstom cvijeća i postići pomalo boho detalj za dom. Tako će se primjerice zanimljivo vizualno slagati s ružama ili krizantemama, a ako ih odaberete sve u istom tonu, primjerice u bijeloj boji, dobit ćete uistinu zavidni aranžman.

Koliko su traženi, toliko su i rijetki, pa iako smo trenutno u njihovoj sezoni, možda ih baš nećete moći pronaći na svakom štandu vama omiljene tržnice. No, svoje božure sigurno ćete pronaći u renomiranim cvjećarnicama, a iako su u trendu – tko im može odoljeti?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by My Peony Society (@mypeonysociety)

Foto @signaturefloraldesign