Tom Cruise je općepoznat po tome da ne treba kaskadera i da sve svoje scene snima sam. Čini se da je pretvorio to u izazov

Nakon velikog (i pomalo neočekivanog) uspjeha Top Gun: Maverick, Cruise je redefinirao podizanje svojih projekata na nove visine, ali sada se čini da će to učiniti doslovno, barem prema napisima inozemnih medija.

Šezdesetogodišnji holivudski akcijski veteran trebao bi postati prvi glumac koji je snimio film u svemiru.  Cruise trenutno radi s redateljem Dougom Limanom, koji je radio na filmu Bourneov identitet i pregovara s Universal Filmed Entertainment grupacijom da pošalju glumca na Međunarodnu svemirsku postaju za njegov sljedeći film.

Tom Cruise plays Capt. Pete

Kako izvještava NY Post, predsjednica grupacije Donna Langley potvrdila je da nije riječ o običnom traču. “Mislim da nas Tom Cruise vodi u svemir. To je plan. Imamo sjajan projekt u razvoju.” Langley je dodala da će se dotični film većinom snimati na Zemlji, ali prikazuje “lik u svemir kako bi spasio svijet.

To bi značilo da će Tom Cruise postati “prvi civil koji će prošetati svemirom izvan svemirske postaje”. Štogod mislili o njemu kao glumcu ili kao čovjeku, ova činjenica je poprilučno kul.

Naravno, još uvijek nije otkriveno o kakvom se projektu točno radi, niti kada će krenuti u proizvodnju. Ako se projekt dogodi, ne sumnjamo da će puniti dvorane samo da bi se vidio ovaj povijesni trenutak, a ne bi škodilo niti to da film generalno bude kvalitetan. Držimo fige!

 

Foto: Frazer Harrison/Getty Images