Uz cestu koja vodi prema kampovima Valalta i Val Saline nalazi se imanje s konobom Tipico Green Garden koje izgleda kao idealno mjesto za bijeg od vrućeg gradskog asfalta – gdje možete uživati u ljetnom ručku ili večeri usred predivnog maslinika. 

Vlasnički trio konobe čine Darijo Rimac, Boris Coc i Omar Abuselyana koje veže dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu i naravno, grad Rovinj u kojem je bio smješten njihov prvi fine dining restoran – “Tipico Old Town”. Međutim, nakon dugog premišljanja, odlučili su se na promjenu lokacije izvan grada, a time i na promjenu cjelokupne poslovne strategije. 

“Naša želja je bila imati konobu u prirodi, daleko od galame i buke, ali bilo je teško pronaći nešto prikladno našim željama”, kažu nam vlasnici. A sudeći po okruženju konobe, u svojoj namjeri su zasigurno uspjeli.

Budući da je otvorena cijelu godinu, konoba ima unutarnji prostor s kapacitetom od 40 sjedećih mjesta, ali najatraktivniji dio je vanjski prostor s terasama uz vinovu lozu te livadama i maslinikom, savršenim za proslave na otvorenom. 

Na imanju imaju također vlastiti vrt gdje uzgajaju svoje voće i povrće, a od maslina proizvode domaće maslinovo ulje koje koriste u svojim jelima baziranima na domaćoj istarskoj kuhinji. “Pokušavamo što više svojih jela kreirati na samodostatan način, koristeći resurse iz našeg vrta – sami radimo sve umake, dodatke jelima, tjestenine i deserte.”

U ponudi imaju jela sa grilla, tradicionalna istarska hladna jela, dnevne specijalitete, peke, ali i vegetarijanska te veganska jela.

Prilikom posjeta, svakako nemojte propustiti probati neka od sljedećih najpopularnijih jela koja ističu vlasnici – zapečena mozzarella sa cherry rajčicama, medom i pancetom / pileći file punjen sirom i pršutom sa zapečenim njokima / pljukanci s pršutom, tartufatom i svježim tartufima ili pak file brancina u “škartocu” s povrćem i dagnjama. 

Ako ovaj gurmanski popis jela nije dovoljan da odmah krenete prema Tipico Green Gardenu, napominjemo da osim divnog ambijenta i hrane, gostima također nude i mogućnost jahanja zahvaljujući Borisovoj curi koja je svoje konje preselila na imanje. Među njima je i poni “Mimibel” kako bi se ujedno i djeca mogla okušati u jahanju, uz uživanje na uređenom dječjem igralištu. 

Kako napominju vlasnici, “sama pozicija i prostranost naše konobe dala nam je prostora da ponudimo našim gostima više od same hrane – volimo prirodu i životinje te želimo da naši gosti uživaju u istima.” 

Više informacija o ovoj simapatičnoj konobi pronađite na njihovoj Facebook stranici.

Foto: Tipico Green Garden