Dekorativne tapete koje, poput murala, krase zidove neodoljivi su trend u uređenju interijera koji svaki prostor čini upečatljivim i jedinstvenim. No, osim što prostor čine estetski zaokruženim, dajući mu posebnu notu i odajući ponešto o stilu svog vlasnika, zidne tapete stvaraju u interijeru poseban ugođaj, baš poput umjetničkih djela koja nas odvode u neke druge, ljepše svjetove

Opčinjena efektom koje dekorativne tapete imaju na interijere, ali i osjećajima koje bude u onima koji uz njih borave, ilustratorica i dizajnerica Lara Karlavaris Baljak svoju je dugogodišnju ljubav prema crtanju odlučila pretočiti u wallart. Kao rezultat rodio se novi brend – Tigroo, decorative walls. 

Tigroo tapete

Lausanne Neutral
Lausanne Neutral

DNA brenda Tigroo čine unikatne ilustracije s pregršt detalja i motiva, a svi motivi, sastavljeni u složene kompozicije, rezultat su autoričina dugogodišnjeg istraživanja i crtanja, te odraz njezine mašte i vještine. Ono što Tigroo tapete čini jedinstvenima i zanimljivima jest i to što odražavaju široku paletu stilova, a samim time i Larinu crtačku širinu i kreativnost – bilo da je fokus na geometriji, apstrakciji, nadrealizmu, ornamentima, stiliziranim motivima iz biljnog i životinjskog svijeta, stripovskom touchu ili pak kombinaciji fotografija iz arhive i raznih tekstura. Inspiraciju za ilustracije koje krase Tigroo tapete, a koje simbolično nose ime po kineskoj godini tigra, autorica pronalazi u vlastitoj mašti, ali i u bajkama, arhitekturi, modi, flori i fauni, te u fotografijama i starim crtežima njezina oca. Svaki mural priča neku posebnu priču dajući tako prostoru dašak zanimljivosti koji je nemoguće postići bijelim zidovima.

Utopia Neutral
Utopia Neutral
Rajske Ptice U Boji
Rajske Ptice u boji

Svaka ilustracija u ponudi brenda Tigroo koja je prenesena na zidne tapete nastala je tehnikom digitalne ilustracije ili oblikovanjem i grafičkom obradom arhivskih fotografija ili fotografija novijeg datuma. Tapete se prilagođavaju svakom zidu prema željama i uputama kupaca. Printaju se u visokoj rezoluciji na kvalitetnom materijalu lanene strukture kako bi ugođaj i doživljaj novog ruha u prostoru bio upotpunjen. Tigroo tapete dizajnirane su i printane u Hrvatskoj, a sve informacije možete pronaći na webshopu tigroo.hr!

Lara Karlavaris Baljak
Lara Karlavaris Baljak

O AUTORICI:

Lara Karlavaris Baljak je dizajnerica i ilustratorica koja živi i radi u Opatiji. Godine 2012. magistrirala je tekstilni i modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a kasnije se doškolovala u grafičkom dizajnu i ilustraciji. Po završetku studija radila je kao asistent u kostimografiji pri Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajc u Rijeci, a odradila je i nekoliko kostima po posebnoj narudžbi klijenta kao sudionika festivala Burning Man u Nevadi, SAD. Nakon kostimografskog iskustva okušala se kao freelancer u izradi nakita i u scenografiji za potrebe muzejskih izložbi te u raznim projektima i natječajima vezanih za ilustraciju. Ilustraciju je ubrzo počela prenositi na zidove radeći na raznim projektima, a nešto kasnije posvetila se izradi dizajnerskih tapeta po narudžbi. Sve to naposljetku je rezultiralo pokretanjem brenda Tigroo, decorative walls i pripadajućim webshopom tigroo.hr.