Jako volimo naletjeti na uspješne domaće priče. Među njima je svakako ona tvrtke reGALERIJA iz Zaboka koja se bavi proizvodnjom ručno rađenih tepiha i tapiserija dobivenih iz čiste runske vune. Osim što uz personalizirani pristup i želje klijenata i uz pomoć svojih dizajnera pretvaraju tepihe u prava umjetnička djela, surađivali su s nekim od najvećih domaćih umjetničkih velikana

Za početak jedna zanimljivost – tradicija proizvodnje tepiha u Zaboku seže od 1967. godine. Iako je od tada do danas reGALERIJA djelovala u sklopu nekih drugih tvrtki, nit koja se konstantno provlačila kroz sve faze jest sačuvana tehnologija i znanje ručne izrade tepiha. Prvi razlog zašto smo htjeli čuti njihovu priču, koju nam je ispričao Goran Mikac, direktor za odnose s javnošću i marketing iz reGALERIJE, “Svi se tepisi izrađuju ručno hand tufting metodom, a tehnike izrade su velour ili bouclé iz filcane ili končane vunene pređe koja je dobivena iz čiste runske vune.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli reGALERIJA (@regalerija)

Dodaje da također, ono što ovu tvrtku, među ostalim, čini posebnom je to što “u svojem sastavu ima vlastitu bojadisaonu. To znači da, iako je paleta boja definirana trendovima na tržištu, praktički je moguće ponuditi beskrajno puno nijansi boja. Također, fleksibilnost, dinamičnost i brza prilagodba zahtjevima svakog pojedinog klijenta, a koji ovise o njihovim željama i prostornim zadatostima objekta koji opremamo – ono je što vidimo kao našu prednost”, pojasnio nam je Goran.

Tepih iz ReGalerije

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli reGALERIJA (@regalerija)

Suradnja s velikanima hrvatske umjetnosti

Trajne kulturne vrijednosti ove tvrtke skrojene su zahvaljujući dugogodišnjim suradnjama s nizom velikih umjetnika, poput Ivana Rabuzina, Ivana Lackovića Croate, Jagode Buić, Ede Murtića, Ferdinanda Kulmera, Dimitrija Popovića i mnogih drugih, nabrojao je Mikac.

Jedan od posebnijih izazova za tim u reGALERIJI bila je izrada tepiha za Muzej Apoksiomena na Malom Lošinju nastalog u suradnji s renomiranim arhitektom Idisom Turatom. Tijekom tog iznimno zahtjevnog projekta po prvi su puta jedan kompletan prostor opremili tepisima, uključujući zidove i podove. Prednosti te ideje poput zvučne i toplinske izolacije uvidjeli i mnogi drugi, a posebno turistički objekti.

Lokalni proizvod međunarodnog karaktera

Da se dobar glas daleko čuje, dokazala nam je i reGALERIJA sa svojim suradnjama međunarodnog karaktera. Njihovo je poslovanje obilježila i suradnja s njemačkom tvrtkom CoDesigners, te je njihove tepihe moguće pronaći u prostorima po cijeloj Europi.

Tepih iz ReGalerije

Trenutno surađuju s nizozemskim dizajnerskim studijom Kulenturato Carpets and Tapestries koji svoje klijente imaju diljem Europe te u Južnoj Koreji.

Najveća tapiserija u Guinnessovoj knjizi rekorda

Kao da sve navedeno nije dovoljno, čuvamo jedan “Jeste li znali?” detalj za kraj – ekipa u reGALERIJI posebno je ponosna na tapiseriju Povijest Iraka, nastalu 80-ih godina prošlog stoljeća, koja je sa svojom ukupnom površinom od 1242 m² ušla u Guinnessovu knjigu rekorda!

Tapiserija Povijest Iraka iz ReGalerije

Ova najveća tapiserija na svijetu nastala je prema idejnom rješenju Frane Delale. Goran Mikac o tom šestomjesečnom projektu kaže kako je na njemu “sudjelovalo 20ak tadašnjih radnika tvrtke, a dio njih je vršio i montažu u jednoj od palača Sadama Huseina u Bagdadu”.

Ove divne vunene tepihe iskrojene po vašim željama moguće je naručiti u novootvorenom prostoru u Zaboku ili direktno preko weba. U galeriji pogledajte neke od naših omiljenih modela.

Foto: reGALERIJA

Naslovna fotografija: Tepih za Muzej Apoksiomena na Malom Lošinju, Dorotić/Bosnić