Globalna supergrupa Swedish House Mafia objavom novog singla potvrdila je svoje ponovno okupljanje te najavila i povratak na klupske i festivalske pozornice, ukljujući i velebnu Coachellu, a s turnejom stižu i u našu blizinu.

Popularni trio, kojeg čine prepoznatljiva imena elektroničke glazbe, Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso, svjetsku popularnost je stekla u periodu 2008. do 2013., a njihov najveći hit do sada svakako je pjesma “Don’t You Worry Child”. Nakon 2013. uzeli su pauzu i posvetili se samostalnim karijerama, da bi se pet godina kasnije, 2018. ponovno okupili i nagovjestili svoj povratak.

Ipak, trebalo je pričekati 2021. godinu, kako bi predstavili i novi studijski materijal te su do sada objavili ukupno tri singla, među kojima je i najnoviji “Moth To A Flame”, u kojem gostuje kanadski starboy The Weeknd.

Ovime su ujedno potvrdili i objavu iščekivanog studijskog albuma “Paradise Again”, čiji točan datum još nije otkriven, no očekuje se do kraja godine. Uz to, otkriveni su i datumi istoimene turneje koju na svjetske pozornice dovode tijekom 2022. godine. Najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu (18. listopad), Münchenu (27. listopada) i Beču (3. studenog).

Osim toga, na iznenađenje svojih, kao i brojnih festivalskih fanova diljem svijeta, upravo su Swedish House Mafia predstavljeni kao prvo ime koje će nastupiti na Coachella 2022. festivalu.

Trio je svoj posljednji nastup na Coachelli održao 2012. godine, neposredno prije nego što su najavili svoj tadašnji razlas, stoga ne čudi kako upravo nastupom na ovom velebnom festivalu najavljuju i svoj veliki povratak.

Fotografija: Swedish House Mafia Facebook