“Abel Tesfaye, poznatiji kao The Weeknd, statistički je najpopularniji glazbenik na svijetu, a trenutno mu nitko nije niti blizu”, objavila je službena stranica The Guinness World Records. The Weeknd je laskavi trofej zaslužio srušivši čak dva Guinnessova rekorda.

The Weeknd je u proteklom mjesecu ima najveći broj slušatelja na streaming platformi Spotify (111.4 milijuna), a postao je i prvim glazbenikom koji je u samo jednom mjesecu prešao brojku od 100 milijuna slušatelja na istoj platformi. Na drugom mjestu je Miley Cyrus s gotovo 30 milijuna slušatelja manje, a slijede Shakira, Ariana Grande, Taylor Swift i Rihanna, dok je prvi idući muški glazbenik na listi Ed Sheeran sa 77.5 milijuna.

Popularnost The Weeknda na streaming platformama porasla je nakon što je remix stvari “Die For You”, koju je snimio s Arianom Grande, postao viralan na TikToku. Pjesma je zasjela na prvo mjesto ljestvice Billboard Hot 100 što je i za The Weeknd i za Grande bio sedmi broj jedan hit. Pjesma je u originalu objavljena 2016. godine kao dio The Weekndovog albuma “Starboy”, a na broj jedan glazbene ljestvice Hot100 zasjela je tek šest godina kasnije što je najduže penjanje do broja jedan u povijesti, izuzmemo li pjesme blagdanske tematike. Riječ je, naime, o četvrtoj suradnji s Arianom, uz “Love Me Harder” (2014.), “Off the Table” (2020.) i remixa “Save Your Tears” (2021.).

 

Naslovna fotografija: Rich Fury/Getty Images