Prije koju godinu kada se “bijela tenisica” na velika vrata vratila na promjenjivo tržište svjetskih modnih trendova, bilo je jasno da će ostati tu neko vrijeme. I još uvijek je tu u svim svojim različitim varijancijama. 

Jedan od brendova koji je ove godine uvjerljiv u jednostavnim minimalističkim modelima je fantastičan švedski Axel Arigato. Čiste linije, umjerene nijanse boja s nekim naglašenim detaljem, zaštitni su znak ovog nerazvikanog, ali iznimno poštovanog modnog brenda u koji smo se i mi zaljubili na prvu. Osnovali su ga dizajneri Max Svärdh i Albin Johansson ne tako davno – 2014. godine sa skromnom početnom idejom samo kao online trgovinu.

Danas je Axel Arigato jedan od ljepših brendova na tržištu koji broji pet fizičkih trgovina u metropolama kao što su London, Kopenhagen, Stockholm i Göteborg, ne više od toga. Također, zbog nabave kavlitetnijih materijala tenisice su ručno proizvedene u Portugalu pod utjecajem švedskog dizajna čime su pokupile najbolje od obje zemlje.

Kada smo u potrazi za elegantnim minimalizmom koji se dobro uklapa u svakodnevne kombinacije kao idealan saveznik sportske elegancije, Axel Arigato je brend za imati na umu.

Osnivači brenda su željeli da tenisice budu dio high end ponude, ali cjenovno prihvatljive većini. Iza te ideje ponosno stoje i danas i zato se njihova cijena kreće između 150 i 180 eura. Unatoč činjenici kako je sjever Europe daleko iz ove perspektive, Axel Arigato dostavlja u Hrvatsku. Ove su godine lansirali liniju modela s decentnim detaljima jakih fluorescentnih nijansi koje izgledaju fantastično. Više pronađite ovdje.