U modnom svijetu kojim već predugo vremena vladaju vrlo okrutna pravila pod cijenu živih bića u svrhu zanemarive estetike, pronaći brend koji svoju priču gradi na ekologiji i veganstvu, pravo je otkriće.

Takvi brendovi zaslužuju svu našu pažnju jer nam otkrivaju prave male revolucionarne korake prema nekom boljem svijetu. Naše posljednje otkriće vezano je uz kanadski brend Samara koji je uspio proizvesti mini praktičnu torbicu od, slušajte sad – ostataka kore od jabuke. I ne, razlika se gotovo i ne primijeti. Kada smo odlučili da će proizvodnja baš svakog od naših proizvoda ići u smjeru veganske kože, tražili smo najbolje rješenje za izvedbu. Većina veganskih tipova kože je izrađena od PVC materijala (poli-vinil-klorid). U odnosu na taj materijal, PU (poliuretan) je mnogo manje zagađen petrolejem i kao takav manje štetan za okoliš u odnosu na PVC. Mi smo izrađivali isključivo PU modne dodatke. Naše obećanje svijetu jest to da ćemo upotrijebiti najbolju vegansku kožu koja postoji.

Pobrinuli smo se pronaći mikrovlakna izvrsne kvalitete, glatka poput prave kože i koja bi se mogla fino uklopiti u željene modne oblike. Nakon nekoliko mjeseci, otkrili smo ih i napravili komadiće tog materijala koji su sitniji od pramena kose. Naš je cilj da Samara proizvodi jednog dana budu u potpunosti biljnog porijekla, poručuju iz ovog inovativnog kanadskog modnog brenda koji osim osnovnom i vrlo ispravnom filozofijom, osvaja i minimalističnom profinjenom estetikom.

Marljivo istražujući finese materijala putevima eksperimentiranja s kokosovim ljuskama i kožom od ananasa, u Samari su shvatili da ne mogu dobiti kvalitetu veganske kože koju žele. Pa su nastavili istraživati sve dok nisu stvorili sasvim novi materijal od kora jabuke, kako kažu Pronašli smo sreću s jabukama!

I ne samo to, već je ta kora ostatak jabuka iz industrije proizvodnje soka. Naime, Samara radi s jednom europskom tvornicom koja proizvodi sokove, a ono što ostane postaje mini torbica iz Kanade. Dobra vijest je da dostavljaju u cijelom svijetu, a više informacija potražite ovdje.

 

Foto: www. samarabags.com / Facebook