Iz godine u godinu, Art festival Zen Opuzen oduševljava svoju lokalnu, ali i regionalnu zajednicu te publiku cijelog svijeta.

Opuzenska udruga Sveti Valerio snagom svog zaraznog entuzijazma uspijeva iz godine u godinu organizirati street art festival koji redovito posjećuju umjetnici iz cijelog svijeta. U fokusu je street art i zato svake godine sunčani Opuzen dobiva na desetke novih prekrasnih murala čime ova jedinstvena galerija na otvorenome postaje sve bogatija. A grad živi neviđenom energijom i atmosferom jer nema stanovnika koji ovim umjetničkim aktivnostima nije oduševljen. Postoji i razlog zašto se umjetnici uvijek rado odazovu pozivu jer kažu kako postoji specifična energija u tom gradu tijekom trajanja festivala.

Jedan od stalnih gostiju festivala je i kipar iz Osijeka, Nikola Faller, koji već tradicionalno ostavlja svoj privremeni umjetnički trag na ušću Neretve. Njegova jedinstvena intervencija crtanja u pijesku grabljama traje samo onoliko koliko treba plimi da dođe. Onda kada se more neretvanskog ušća povuče, nastaje njegova slika u pijesku koja nestaje do jutra kada se razina vode opet podiže. Osim što te tisuće crtica izgledaju čarobno u tom trenutku, sve ostaje zapisano na fotografijama. I tako iz godine u godinu. Pogledajte kako to izgleda ove godine.

Foto: Art festival Zen Opuzen