Kad se rujan zakamuflira u svoje tople nijanse i miris štrudli zapleše u zraku, znate da je došao trenutak za Štrudlafest. Ovaj će vikend, Jaškovo, postati carstvo štrudli, a očito je da svi putevi vode prema slasnoj avanturi koja se ne smije propustiti.

Zamislite samo tisuće i tisuće štrudli raznih oblika i ukusa koje se stapaju s okolnim zelenim brežuljcima. Zavirite u svijet gdje se mirisi tradicije prepliću s inovacijom, a svaka štrudla nosi priču o zemlji i srcima ljudi koji je stvaraju.

Već pri samoj pomisli da će tijekom Štrudlafesta nestati čak 40 000 štrudli, naša nepca su doslovno zavapila za ovim slatkim i slanim čarolijama.

Otkako je prvi Štrudlafest zabljesnuo 2016. godine, prošlo je sedam nevjerojatnih godina. I tijekom tog vremena, Jaškovo je postalo ne samo ime na karti, već i sinonim za najdužu štrudlu ikada napravljenu. 

Kao da je sudbina to htjela, 2015. godine, u tom malom dijelu svijeta, najduža štrudla od 1479,38 metara izravnala je put prema Guinnessovom svijetu rekorda. Štrudla je postala više od običnog jela – postala je identitet, brend, simbol.

Štrudlafest je ne samo gastro manifestacija, već putovanje kroz vrijeme, okuse i priče. Kad se sunce spusti, a zvjezdano nebo obasja pozornice, događa se prava magija. Gastro show ambasadorice Vesne, glazbeni nastupi poput onog Luke Nižetića, te priče o zaboravljenim sortama u sklopu “Kvarner u čaši” čine da vrijeme stoji, a zazubice rastu.

Sve je to samo dio onoga što čeka posjetitelje Štrudlafesta. Slama show, Teslin kutak, štrudla safari na rijeci Dobri, sve to su samo vrhunci cjelodnevnih događanja. 

Ako želite osjetiti svaki korak priče o štrudlama, vođene šetnje “Štrudla step by step” su pravi izbor. I dok djeca kreativno oslikavaju svoje tanjuriće za štrudle, odrasli se mogu natjecati u izradi najbolje štrudle Hrvatske.

Između radionica, nastupa i degustacija, Štrudlafest postaje mjesto u kojem se prošlost i budućnost spajaju oko mirisa i okusa, gdje se kultura i gastronomija isprepliću u najnevjerojatnijem plesu. Ovdje se ne samo jede štrudla – ovdje se doživljava i živi štrudla. Štrudla postaje umjetnost, i to je čarolija koja se događa u Jaškovu svake godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Štrudlafest (@strudlafest)

Dakle, zapišite si datume – od 1. do 3. rujna, Jaškovo postaje središte svijeta, a štrudla postaje putokaz. Mi ćemo sigurno doći i pojesti pokoju štrudlu, a isto sugeriramo i vama. Postanite dio ove priče, okusite tradiciju i inovaciju u svakom zalogaju, i ponesite sa sobom ne samo sjećanje na okuse, već i sjećanje na trenutke provedene u srcu Štrudlafesta.

 

Foto: Štrudlafest Jaškovo