I vaša beauty rutina zahtijeva neke promjene pri dolasku proljeća. Evo što vam mi preporučamo!

Skincare i beauty rutina svakako su dobili novo značenje, no to ne znači da ista pravila ili trendovi vrijede za sve sezone. U nastavku vam predlažemo promjene u skincare i beauty rutini kojima biste mogli poboljšati svoj kožu, ali i vaše zdravlje.

Eksfolijacija

Uklanjanje odumrlih stanica kože svakako nije novost u skincareu, a eksfolijacija bi svakako trebala pronaći mjesto u vašem tjednu ljepote. To znači da ju možete prakticirati upravo jednom tjedno, ali ovdje ne mislimo na peeling već malo intenzivniji proces, eksfolijaciju koja će, osim uklanjanja stare kože i izjednačiti vaš ten.

Prirodna ulja

Zamijenite mlijeka za tijelo uljima, osobito onima koji imaju detoksicirajuća svojstva, poput sezamovog. Ili primjerice lavandinog koje će vas umiriti prije spavanja i smanjiti anksioznost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Detoksicirajuće kupke

Baš poput njege tijela možete i svoje kupke učiniti detoksicirajućima. Postoje posebne, clean soli za kupanje (ili ih napravite sami) koje će vaše kupke pretvoriti u posebno iskustvo, a i izvući toksine iz tijela dok se vi opuštate.

Clean make up proizvodi

Napravite čišćenje vašeg make up nesesera. Za početak uklonite sve proizvode kojima je istekao rok trajanja, a zatim i one koji sadrže loše sastojke koji mogu negativno utjecati na vaše zdravlje. Krenite korak po korak i pomalo zamijenite komercijalne brendove sa niche brendovima clean sastojaka.

Non toxic lakovi za nokte

Još jedan zdravi trend koji se pojavio u manikuri je netoksični trajni lak za nokte. Brendovi tog tipa sada se već mogu pronaći u većini kozmetičkih salona. Radi se o lakovima za nokte koji nemaju loših sastojaka i dopuštaju prolazak kisika između noktiju i kože, zbog čega su zdraviji za površinu nokta, ali i vaše zdravlje jer ne utječu negativno na njega.

Foto @pernilleteisbaek