Grijani prostori, promjene temperatura – to su samo neki od faktora zbog kojih koža zateže, dehidrirana je i prouzročava svrbež.

Osim što su ključni proizvodi, ključna je i sama njega te na koji način određene proizvode koristite. Uz to, važno je da poznajete svoju kožu, pa tako – dok će nekom odgovarati masni i bogati pilinzi, drugoj osobi više će odgovarati suho četkanje i bogati losion. No, postoji i nekoliko trikova uz pomoću kojih možete pomoći koži tijela da bolje apsorbira proizvod i zadrži vlagu.

Savjet No.1

Ako se borite s jakom suhoćom kože svakako ćete morati posegnuti za farmaceutskim rješenjima. Nažalost, ona su ta koja vašu kožu mogu hidratizirati jer su dermatološki ispitana i imaju sastojke koji prednjače u tome. Ako i dalje naginjete prirodnim uljima i maslacima, pomozite si tako da ulja nanosite na vlažnu kožu nakon tuširanja ili kupanja jer će se zbog vode ulje bolje upiti. Osim toga, slobodno nanesite dva proizvoda odjednom, tipa ulje pa mlijeko, i umotajte se u omiljeni kućni mantil.

Savjet No.2

Pripazite kakvu odjeću nosite. Birajte materijale koji su prirodni i ispod kojih vaša koža može disati, osobito u ovim danima kada nosimo slojevitu odjeću. Pokušajte grijanje staviti na minimum, ono svakako utječe na kožu, ili se poslužite ovlaživačima na radijatorima kako bi poboljšali vlagu prostoru. Probajte primjerice sobu u kojoj spavate uopće ne grijati, to će vam osigurati i bolji san.

Savjet No.3

Ne zaboravite da ljepota kože dolazi i iznutra, a u tome je ključna i tekućina te koliko je konzumirate. Smanjite kofein, pijte vodu ili čajeve, posvetite se prehrani bogatoj povrćem i voće, a odbacite šećer ili previše glutenskih proizvoda. Svakako ako se borite sa suhoćom lica i tijela, isplati se istražiti malo čime se hranite. Dehidraciji svakako pridonosi i alkohol, kojeg možda većina u danima pandemija konzumira više no obično.

U galeriji vam donosimo nekoliko prijedloga za jako suhu kožu!

Foto: Unsplash