Iza nas su dani meke i hidratizirane kože jer nastupilo je vrijeme grijanja, promjena u temperaturi i boravljenja u zatvorenom prostoru.

Njega kože nakon ljeta zahtijeva nešto detaljniji pristup. Dok smo joj ljeti pristupali bezbrižno, hladniji dani nose sa sobom nove, ali svima poznate izazove. Imamo nekoliko prijedloga kako u novoj sezoni i dalje imati lijepu i njegovanu kožu i kosu.

1. Hranjivi maslaci umjesto ulja za tijelo

Prirodna ulja za tijelo odlična su stvar, osim ako vam je koža jako suha. Neka ulja mogu manje ili više nahraniti kožu, ali u većini nisu dovoljna kako bi joj vratili svu potrebnu vlagu. Zato ulja polako zamijenite s bogatim maslacima ili čistim shea butterom. Ili se poslužite jednostavnim trikom, a to je taj da ulje nanesete na vlažnu kožu čim izađete ispod tuša.

2. Uljne emulzije za lice

Za razliku od tijela, proizvodi na bazi ulja idealni su za lice jeseni i zimi. Osim što će vam pružiti svu potrebu njegu, dat će vam i lijep, prirodni sjaj, te prirodni highlighter.

3. Kupke

Kad padnu temperature uvijek se lijepo vratiti toplim i dugim opuštajućim kupkama. Obogatite ih esencijalnim uljima za tuširanje, pripremite kožu za piling, ubacite i šaku magnezija koji će vam opustiti mišiće i tijelo.

4. Ekstra njega ruku i stopala

Za maske za ruke, kao i stopala, već ste vjerojatno čuli. Sada je idealno da ih isprobate jer nakon dugog ljeta koži na stopalima i rukama potrebna je nešto bogatija njega. Ili ih jednostavno namažite hranjivom kremom te na kratko vrijeme omotajte najlonskim rukavicama.

5. Zaštita kose

Dok smo je ljeti sušili na zraku, kosa sada ponovno postaje podložna feniranjima, kao i bojama te pramenovima. Kako biste je održali zdravom, pobrinite se da u svojoj kupaonici imate sve potrebne proizvode za zaštitu od topline ili ulja koja će je njegovati nakon pranja i birnuti o njenoh hidrataciji.

Foto: Unsplash