Minnie Mouse ima potpuno novi izgled, ikonična mišica ostavlja svoju klasičnu crveno-bijelu haljinu na točkice iza sebe. Sada je tu moderno tamnoplavo odijelo Stelle McCartney

Tko bi rekao da će novi look jedne od najpoznatijih Disneyevih likova izazvati toliki boom na internetu? Minnie Mouse je haljine ostavila u ormaru i uskoro ćemo je moći vidjeti u odijelu Stelle McCartney, što je, neki bi rekli, skoro probilo internet. Dugogodišnja Disneyeva ljubimica mijenja svoju kultnu haljinu na točkice za plavo odijelo, i to sve povodom nadolazeće proslave 30. godišnjice tematskog parka Disneyland Paris.

Proslava će započeti u ožujku, povodom Mjeseca ženske povijesti, što je, uostalom, i inspiriralo novi izgled Minnie Mouse. Cijeli smisao je da se Minnie prikaže kao neovisna mišica, što bi trebalo, za mnoge djevojčice svijeta, biti osnažujuće.

McCarthney je podijelila svoje uzbuđenje zbog novog izgleda za D23, rekavši da je Minnie “uvijek imala posebno mjesto u mome srcu. Dijelimo iste vrijednosti. Ono što volim kod Minnie je činjenica da ona utjelovljuje sreću, samoizražavanje, autentičnost i da inspirira ljude svih dobnih skupina diljem svijeta. Osim toga, ima sjajan stil!”

“Ovaj novi pogled na njezine prepoznatljive točkice čini Minnie Mouse simbolom napretka za novu generaciju”, nastavila je. “Nosit će ga u čast Mjeseca ženske povijesti u ožujku. Jedva čekam da vidite ovaj novi izgled!”

Stella McCartney
Stella McCartney, foto: Rich Fury/Getty Images

Naravno, posebna majica s dizajnom McCartney će se moći i kupiti od ožujka, a čini se da bi moglo biti popularno jer je pretraživanje novog looka Minnie Mouse poraslo za skoro 500 posto par sati nakon što se objavila ova vijest, a pretražuju se i odijela Stelle McCartney koja mogu odjenuti i ljudi – što je, vjerujemo, dodatni bonus ove zanimljive suradnje.

Foto: Getty Images Entertainment via Getty Images