Prljavo kazalište, foto: Mario Kristofic

U aktualnom tiskanom izdanju časopisa Grazia možete pronaći intervju s Dušanom Vesićem, jednim od najvećih rock novinara regije, s karijerom dugom preko 40 godina. Sada smo ga zamolili za malu uslugu

Kada smo vidjeli da se na književnom sceni sprema lasiranje knjige “Zamisli život…” rock novinara Dušana Vesića, znali smo da taj događaj moramo popratiti intervjuom i fotopričom u našem ljetnom specijalu.

Dušan Vesić, foto: Predrag Mitić

Ta knjiga je svojevrsni zadnji dio novovalske trilogije kojoj su prethodile knjige Šta bi dao da si na mom mjestu, biografija Bijelog Dugmeta, te biografija Margite Stefanović, Magi – Kao da je bila nekad. Knjiga Zamisli život… – Novi val, prva generacija zaokružuje priču o najvažnijim momentima jugoslovenske rock muzike, a novovalskim nostalgičarima poput nas, to je poziv na razgovor.

Dušan je promovirajući rock-kulturu, pisao za gotovo sve relevantne jugoslavenske novine i časopise tog vremena, bio je organizator koncerata i izvršni producent na nekoliko rock i pop-albuma – na kojima je ponekad i pjevao prateće vokale. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock Pop Rock, kao i direktor Festivala zabavne glazbe Beogradski šlager – Menadžer (1993–1995). Napravio je osam dokumentarnih TV-serija i filmova, među kojima je i kultni serijal Rockovnik (40 epizoda) i film EKV – Kao da je bilo nekad. Objavio je tri knjige o Bijelom dugmetu: Lopuže koje nisu uhvatili (1985), Šta bi dao da si na mom mjestu (2014) i Bijelo dugme – 40 godina (sa Sinišom Škaricom, 2014). Kao što nam je rekao u intervjuu, pišući knjige iznenadio se koliko prijelomnih događaja Novog Vala, ne samo da je bio gledatelj, već i sudionik.

Zbog svega navedenog, nismo mogli zamisliti bolju osobu da nam složi playlistu svojih najboljih pjesama Novog vala.