Ususret predstavljanju debi albuma “Obrisi” u četvrtak, 18. lipnja u Vintage Industrial baru, Gordana nam je složila playlistu pjesama kojima se iznova vraća i koje su na nju imale veliki utjecaj

Prvi samostalni studijski album zagrebačke glazbenice Gordane Marković je krajem ožujka ove godine u digitalnom obliku ugledao svjetlo dana. S obzirom na sve dobro nam poznate okolnosti, objava fizičkog CD izdanja bila je odgođena, zajedno s koncertom promocijom albuma. No od 19. lipnja, CD izdanje albuma „Obrisi“ bit će dostupno u prodaji, a dan uoči – u četvrtak, 18. lipnja u Ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial Bara u 19 h održat će se i promocija novog izdanja! Uz druženje, tom prilikom Gordana Marković će u pratnji svog benda uživo izvesti nekolicinu pjesama sa svog prvog solo albuma.

„Prvi autorski album sa sobom zaista nosi puno lijepih trenutaka i drago mi je da ih je tako puno. Jedan u nizu bit će i ova promocija, napokon! Jako joj se veselim, jer će po prvi puta na jednom mjestu biti svi ljudi koji su svirali na albumu i doprinjeli njegovom zvuku. To će na lijepi način zaokružiti cijelu priču oko albuma, ipak je glazba pisana i snimana za to da se izvodi i sluša uživo! Bit će ovo prilika da se svi okupimo, podružimo i predstavimo ljudima na čemu smo to radili zadnjih godinu i pol dana!“ najavljuje Gordana Marković.

S obzirom da ćete pjesme moći čuti ako se zaletite do Vintagea 18. lipnja, Gordanu smo zamolili da nam složi playlistu pjesama drugih glazbenika koje su njoj najviše na “repeatu” i koje su na nju ostavile utjecaj.

Na playlisti se nalaze izvođači koje možda i ne slušam stalno, ali su svakako imali veliki utjecaj na mene. Ovo su sve pjesme koje su u nekom trenutku imale posebno značenje i bile su mi na “repeatu”, zbog toga su mi jako drage i uvijek im se rado vraćam – pa evo ih ovom prilikom sve skupa na jednom mjestu :)“ kaže nam Gordana. 

Uživajte, i vidimo se u Vintageu!