Kako se smiruje situacija s brojkama, tako se javlja sve više genijalnih događanja. Posljednja dva koja su nam zapela za oko održavaju se u predivnom Sinju. O kojima se radite, čitajte u nastavku

Prva predstava suvremenog cirkusa u Sinju

U aktualnom izdanju časopisa Grazia, možete pročitati priču o projektu ovog genijalnog tandema, Dore i Miše Komende, “Zvuk i tijelo”. No još bolje ga je, definitivno, pogledati. Za što imate priliku ove subote, 24. srpnja, kroz projekt „Cirkus na margini“ splitskog kolektiva ROOM 100.

zvuk i tijelo

Nakon premijerne izvedbe u lipnju 2021. na zagrebačkoj Cirkobalkani, predstava dolazi na atraktivnu lokaciju tvrđave Kamičak, u suradnji s Muzejom Cetinske krajine Sinj i Sinjskim kulturnim urbanim pokretom, a kroz platformu Clubture. “Zvuk i Tijelo” predstava je suvremenog cirkusa koja kroz interakciju pokreta na zračnom krugu i zvučnim improvizacijama progovara o potrazi za skladom. 

Iza njega stoje Dora i Mišo Komenda. Dora je cirkuska umjetnica, članica Cirkus Kolektiva iz Splita te arhitektica. Uz kontinuiranu aktivnu praksu u arhitektonskoj struci, spaja cirkus sa drugim umjetnostima surađujući sa vizualnim umjetnicima, animatorima i glazbenicima. Autorica je i izvođačica u predstavama „Zvuk i Tijelo“, „Linija“, „Nomad“…

Mišo Komenda je dizajner i glazbenik. Svirao je i svira u nekoliko renomiranih splitskih instrumentalnih sastava – Lažni brkovi, Leut Magnetik, Discopath, Studio Frendo, ROLO s kojima nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. U suradnji sa Karlom Kazinotijem profesionalno se bavi dizajnom vizualnih komunikacija. Dobitnik je mnogih nagrada u polju grafičkog dizajna i dizajna elektroničkih medija. 

Ulaz je besplatan, ali je broj mjesta ograničen stoga je rezervacija obavezna putem obrasca

18. SARS festival

S.A.R.S. (Sinjski amaterski rock susret) je festival alternativne kulture koji udruga S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret) u Sinju organizira svake godine krajem srpnja, a traje već osamnaestu godinu zaredom.

Hladno-pivo
Hladno pivo

Ideja o Sinjskom amaterskom rock susretu S.A.R.S.-u seže u davnu 2003. kada susret još nije imao, niti karakteristike, niti titulu festivala. Realiziran je na inicijativu mladih Sinjana, a danas je regionalni festival s naglaskom na alternativnu glazbu i demo bendove. U 17 godina, koliko se održava, na SARS-u su nastupali: Let 3, Rambo Amadeus, Dubioza kolektiv, Dječaci, Edo Maajka & bend, Nipplepeople, Kandžija, Šank, Atheist Rap, MORT, Vojko V, Pips, Chips & Videoclips, Bad Copy, Gužva u 16-tercu, Massimo Savić, T.B.F., Gustafi, Cold Snap i mnogi drugi. A ovog puta čekaju vas Hladno Pivo, Kojoti i mnogi drugi. Kroz dva dana, petak (23.7.) i subota (24.7.), 18. SARS festival bombardirat će, kao i dosad, vaše uši ugodno glasnom glazbom. Program počinje 23. srpnja, cijena ulaznice po danu je 70 kn, a line-up pogledajte u nastavku. 

bluvinil
Bluivinil

𝐏𝐞𝐭𝐚𝐤 𝟐𝟑.𝟕. 

19.30 h Simbola

20.15 h Bluvinil

21.30 h Kojoti

22.45 h Zadruga

kojoti
Kojoti

𝐒𝐮𝐛𝐨𝐭𝐚 𝟐𝟒.𝟕. 

19.30 h Štakori

20.30 h Buža

21.30 h Grše

22.30 h Hladno Pivo

Fotografije: Ivan Marenić, Darko Škrobonja, PR