Sjajno lice hit je već godinama, a kada taj sjaj prenesete na oči, obraze i usne dobivate popularni shower makeup

Izgled mokre kose popularan je već nekoliko godina, a sada imamo i novu dimenziju mokrog izgleda – shower makeup. Ovaj beauty look osmislila je Huda Kattan, svima poznatija kao Huda Beauty koja je bila inspirirana vodom koja na drukčiji način naglašava naše lice. Zasluge je prepisala rasvjeti pod tušem koja učinkovito naglašava crte lice tako da lice izgleda utegnutije i čvršće. Također poziva na toplinu, koja obrazima daje lijepo rumenilo, a usnama malo natečenost.

Kim Kardashian je na Met Gali 2019.godine privukla je pažnju upravo tim mokrim lookom. Mokra kosa, haljina koja izgleda kao da joj kapljice vode padaju s tijela i sjaj u licu. Upravno ta sjajna koža, oči i usne koje izgledaju kao da nas je zapljusnula voda su glavne odrednice shower beauty izgleda.

Kako napraviti shower makeup?

Rekreiranje ovog looka nije nikakva znanstvena fizika. Dapače, važno je da sve izgleda prozračno i lagano. Puder morate pomiješati s hidratantnom kremom i lagano nanijeti na kožu. Nakon toga upotrijebite korektor u nijansi malo svjetlijoj od tona vaše kože što je bitno da jer će jagodice vizualno izgledati podignutije. Nakon toga nanesite deblji sloj korektora na čelo i bradu kako biste poboljšali ovaj izgled. Potom se nanose konture tamnije nijanse ispod jagodica i čeljusti kako bi se rekreirale sjene i izgled utegnutijeg lica. Svjetlije konture nanesite na čelo kako bi dobili sjaj. Na kraju, nanesite sjajni highlighter na mjesta koja biste obično istaknuli (vrhovi jagodica, obrva, nos, unutarnji dio kapka). U finalnom koraku nanesite maskaru za oči, a olovkom istaknite vodenu liniju, a zatim zatamnite krilo koje se jedva nazire sivom olovkom ili sjenilom u stiku kako biste dodali dubinu očima. U posljednjem koraku stavite sjajilo za usne (koje prethodno iscrtate olovkom) da bi dobili izgled punijih i sjajnih usana.

@hudabeauty Shower Makeup What do you guys think? #showermakeup #hudabeauty #cryingmakeup @Huda Beauty #fauxfilterconcealer #fauxfilterfoundation #wishfulskin Honey Whip #hudabeautylipcontour in Pinky Brown #empowered face gloss #legitlashesmascara #cheekytint #silkbalm ♬ original sound – Huda Beauty
Naslovna fotografija: @ashleymichelle_makeup