Svi guštamo u nekim stvarima koje nikad ne bi priznali drugima i vjerojatno znate za onaj dobro poznati izraz secret single behaviour – navike koje volimo kad smo sami kod kuće, kad nas nitko ne gleda, kad ne moramo brinuti ni kako izgledamo samima sebi. Bez premca možemo reći da je Netflixova serija Sex/Life već s prvom sezonom mnogima dospijela na tu listu, neovisno o tome jeste li je tada samo “otkrili”, čuli za nju od prijateljica ili sada jedva dočekali drugu sezonu

Možda ste samo krenuli gledati i brzo ugasili jer niste mogli podnijeti taj “sapuničarski” Fifty Shades of Grey pristup – onda ovaj tekst nije za vas. No, ako ste izbingeali sa znatiželjom kako će se rasplesti klupko ljubavnih trokuta, sada već komentirate happy ending cijele ove priče o braku, preljubu, seksu i odnosima.

Kako god okrenuli jedno je sigurno, Sex/Life pogodio je žicu ljudskih slabosti, partnerstva koji češće da nego ne upadnu u zamku prve dvije godine djeteta, prijevara, bivših ljubavi i kinky seksi požuda. Ako pogledamo unazad, serija je stigla u idealno vrijeme pandemije kada je puno parova i prolazilo krizu kod kuće, bivanja zajedno 24/7 bez nekih izazova, zanimljivih zbivanja i puno akcije. Upravo je zato i zagolicala maštu mnogim ženama, ali i svima onima koji možda nisu neku bivšu ljubav stavili u zaborav.

Zanimljivo je što serija budi uistinu srž ljudske prirode, a to je požuda, kojoj ne odolijeva ni glavna glumica Sasha (Sarah Shahi) koja ima sve ‘savršeno’ u svom životu – svog muža, dvoje djece i kuću na periferiji. Unatoč tome, ona tuguje za svojom uzbudljivom prošlosti kada je bila single i svojom vrućom vezom s bivšim dečkom. Sarah je idealno odabrana za ovu ulogu i vjerojatno razlog zašto je toliko mnogo žena voli. Prosječnog je izgleda, tipično lijepa i prosječnog stila. Uz to, scene seksa savršeno su odrađene jer nije uljepšavano njeno tijelo – tijelo žene nakon dvoje male djece. Oni koji su radili seriju jako su dobro znali kako dobiti ženske gledateljice.

Druga sezona donosi rasplet cijele priče koja je otišla puno dalje od prvog twista prijevare glavne glumice. Tu je suprug koji nije ništa drugačiji od nje, kao i ostali likovi koji ukazuju na ‘klasičnu ljudsku grešnost’, slojevitost i teško nošenje sa svim onim dijelovima života koji nisu zabavni, seksi i zavodljivi. I nije li to uistinu nešto s čime se i sami teško nosimo?

Mnogi su svojim partnerima vjerojatno skrivali kako guštaju u ovoj seriji, gledali ih kako vrte očima ili ostavili bingeanje za “secret single behaviour” vrijeme, no istina je da je serija Sex/Life ipak takla u srž trenutne atmosfere našeg društva. Zanimljivo je svakako što sama Billie često podsjeća na snagu žene, njenu zavodljivost, moć i seksualnost, zbog čega su je gledateljice zavoljele još više.

Tako da bingeali je ili ne, voljeli ili mrzili, bili ravnodušni, na kraju možemo ipak reći da je ovaj Netflix uradak sigurno neke naveo na razmišljanje o tome gdje stoje u svom odnosu, što im nedostaje i vratilo ih njihovim iskrenim potrebama i prirodi ponašanja. Nadamo se samo bez toliko drame i neplaniranih odluka.