Kako smo povodom izlaska broja “Second hand generacija” pokrenuli mjesečnu shopping rubriku gdje predstavljamo izbor second-hand komada iz domaćih vintage dućana, s ljetnim brojem “Summer of Love” uveli smo Sex Files

Tako ćete svaki mjesec moći čitati kolumnu posvećenu seksu u kojem će žene poput nas i vas dijeliti svoja iskustva sa seksom, vezama, odnosu s partnerom ili partnericom,  masturbaciji, eksperimentiranju, seksualnom “buđenju” i drugim iskustvima pod zajedničkim nazivnikom “Sex files”. Cilj nam je biti dijelić puta koji skida tabu sa ženske seksualnosti i kako bismo nekome od vas možda pomogli, a možda ga i inspirirali na novi korak ili jednostavno, nešto veću slobodu i opuštenost u odnosu sa svojom seksualnošću. 

Treća kolumna među njima jest o još uvijek tabu temi u mnogim državama, pa tako i u našoj. Uvođenju trećih osoba u vezu i bračni krevet te o domaćoj swingerskoj sceni. Svoje iskustvo je s nama podijelila direktorica Sandra (33)

“Pridruživanje nekog trećeg u naš krevet prvi put se spomenulo nakon možda godine dana braka. Ja sam to shvatila, kao vjerojatno svaka druga zaljubljena žena i žena koja neopisivo voli svog supruga, kao da me suprug ne voli i da mu nisam dovoljna. Nismo detaljno o tome razgovarali, tipa da mi je objasnio da on mene voli i da sam mu jedina, nego je bilo pitanje u glavu. U tom trenutku, na početku braka, bila sam posesivna, ljubomorna, zaljubljena… Bila sam povrijeđena i ljuta. Zato što silom želiš nekoga samo za sebe, trzaš se na svaki pogled upućen nekoj drugoj. Mladi smo ušli u brak, neiživljeni, znatiželjni, tvrdoglavi.

No fast forward, makon dosta godina i svih bračnih problema i odvajanja u krevetu došlo je kao kod valjda 50 % bračnih parova do prijevare. I ne nije se radilo o njegovoj, već o mojoj, ali koja se na kraju ispostavila preokretom u našem braku. Čitaj: suprug se probudio i shvatio ozbiljnost problema. Konačno je progutao ego i priznao da je bio kriv u 80% naših trzavica koje su dovela do udaljavanja, emocionalnog i fizičkog. Ne zbog toga što se ne volimo nego što nas je i posao i splet okolnosti doveo do te točke. Odlučili smo dati si drugu šansu.

Kako bismo vratili intimnosti i provodili što više vremena zajedno, krenuli smo u spa centre, wellnesse itd. Tu i tamo bi mi kupio seksualnu igračku, ja bih si kupila na primjer nove seksi kostime. Nakon par mjeseci igranja i eksperimentiranja suprug mi je u žaru seksa rekao svoju maštariju, a to je da bi me volio vidjeti s drugim muškarcem. Bilo mi je na prvu smiješno i imala sam osjećaj srama. Kao, “pa to je nemoguća misija”, zbog svih “nedostataka” poput kila, strija, celulita… klasika. No na kraju smo se, u početku iz čiste znatiže, logirali na stranicu na kojoj se traže parovi, pojedinci za seks i počeli širiti horizonte prema grupnom seksu. Užasno sam bila nervozna. Na kraju, odlučili smo se za dečka koji je imao iskustva konkretno s parovima i trojkama. Bio je po mom ukusu i za prvi put je bilo fenomenalno. 

Sada smo već upoznali nekolicinu parova i pojedinaca s kojima smo u kontaktu te uz njih nismo još odlučili upoznati nekoga novog. Imamo dvije osobe s kojima smo jako kliknuli te se često čujemo i razgovaramo o potencijalnim željama da uvedemo neke kinky stvari, igračke i začinimo i ovako odličnu zabavu.

Aplikacije i sajtove koristimo čisto radi znatiželje i eventualnog dopisivanja.  Ljeti odlazimo u nudistički/swingerski resort (da, u Hrvatskoj!) u svrhu ovakve zabave, koji smo nažalost ove godine morali propustiti.

Što se tiče pravila, bitna je uzajamna diskrecija jer preko društvenih mreža za swingere možete upoznati velik broj poznatih lica i parova poznatih javnosti. Sve je to samo zafrkancija, čisti seks i povremeni začin za vezu ili brak. Što ne znači, kako to drugi koji ovo ne prakticiraju vole reći – da seks između bračnih parova ne valja. Naš seks je od prvog dana bio vrhunski, a sad smo se samo još više otvorili i izašli iz ormara prepunog neispunjenih maštarija. Svatko ima određeni libido, ovo je naš. I nikad se bolje nismo poznavali, nikad se više nismo voljeli, nikad se bolje nismo zabavljali. Učvrstili smo odnos. Iako naravno, postoje situacije koje sam i sama vidjela gdje parovi puknu od ljubomore umjesto da stanu neko vrijeme da se sav dojam slegne.

Nakon moje prijevare koja je preokrenula naš život i brak, zapravo sam shvatila da je moj suprug meni najbolji. I kad je najteži i kad stisnu problemi tu smo jedno za drugo. Nitko mi ga ne može zamijeniti, pa bio on bogatiji, zgodniji, pametniji, uspješniji od njega. Kad klikneš s nekim po tom pitanju i iskreno razgovarate o tome, svojim željama i maštarijama, bez skrivanja i upakiravanja, nema ljubomore i ružnih emocija. Emocije mogu biti samo višestruki orgazam (smijeh).

A tko razmišlja o tome, nema tu neke pripreme, sve je u glavi, odnosno želji za ovakvu vrstu zabave.  Ako jedan partner o tome mašta i povjeri se svom partneru, vrlo vjerovatno će doći do prvobitnog šoka no on ne mora nužno biti negativan. Vrlo je bitna komunikacija, kako u svakodnevnom životu tako i u intimi a tu krećemo na početak svega, kad imaš partnera pa mu možeš bez srama povjeriti svoje maštarije.  Iznimno je bitno da se u ovo ne ulazi kako bi se spasila veza ili brak. Jer mi smo ljudi puni emocija i na nekoga to može udariti tako da prevlada ljubomora i gnjev. Treba ići korak po korak i provjeriti kako druga osoba “diše”. A opet s druge strane, netko može s partnerom odmah kliknuti, netko tek za nekoliko godina ili nikad.Za one koji se boje da netko “sazna”, o čemu sam i sama dosta razmišljala. Iskreno, ne radim ništa protuzakonito, niti kome na štetu. Družim se zbog svog zadovoljstva i prijateljstva. Na svim sajtovima za dejtanje i swinganje postoje pravila no mislim da ih rijetko tko čita. Meni je bitno, ako se radi o paru, da se žene čuju telefonom i tek onda kreće razmjena autentičnih slika. A ako se radi o pojedincima onda video poziv i kratak razgovor, a onda ako kliknemo slijedi dejt. Svaka dejt i swing stranica ima opciju galerija sa lozinkom te je mogu pogledati tek oni koji su interesantni i imaju šansu za upoznavanje.

Suprotno kako se to često kaže, ne bih to uvođenje drugih nazvala stilom života nego čistom zabavom. Nakon seksa u troje ili četvero, svatko ode svojim putem i nastavljamo svojim životom. Uz maksimalnu diskreciju ostajemo dobri prijatelji, mogu slobodno to reći.”