Dokumentarni film, produciran od istog tima kao i Cowspiracy: The Secret Sustainability iz 2014., otkriva izuzetno štetan utjecaj komercijalnog ribolova

Kad se Cowspiracy: The Sustainability Secret – film iz 2014. počeo prikazivati, javnosti je razotkrio sve skrivene kulise tvorničkog uzgoja mesa. Isti tim u režiji britanskog fimaša Alija Tabrizija stoji iza novog Netflixovog dokumentarca “Seaspiracy”, a ovaj su se put posvetili industriji morskih plodova.

Film nam pruža obilazak oceana, osvjetljavajući sve od važnosti morskih pasa i dupina za naše ekosustave, do ogromnih štetnih učinaka koje komercijalni ribolov ima na naš planet (s obzirom na to da i do 85 posto kisika koji udišemo dolazi iz naših mora). Najviše će vas iznenaditi činjenica da se raznim certifikatima o održivosti “farbaju oči”, da farme ribe nisu toliko bolje od ostatka industrije te da ribarske mreže doprinose zagađenju plastikom. “Seaspiracy” se nije ustručavao niti uljepšavao, a idealan je za nedjeljnu dozu informacije i edukacije.

Foto: Seaspiracy