Štikle su uvijek u modi jer su vrlo ženstvene i elegantne, a možete ih kombinirati uz gotovo sve. No, postavlja se pitanje: Kako odabrati savršene cipele s potpeticom?

Cipele na petu nalaze se u gotovo svakom ženskom ormaru za obuću. Ipak, žene ponekad odustanu od takvih cipela jer u njima teško mogu dugo stajati. No, problem je pogrešnom odabiru cipele, a uz ovih nekoliko savjeta lako ćete pronaći idealne štikle za sebe.

Pogledajte modele na petu u brendu koji vam odgovara

Ako već nosite udobne cipele određenog brenda i smatrate ih savršenima, pogledajte njihove cipele koje imaju potpetice. Vjerojatno ćete pronaći model koji je jednako udoban kao i njihovi stilovi bez pete. No, ako još uvijek nemate marku cipela koja vam odgovara, morat ćete se potruditi pronaći ih. Nemojte odustati ako to nisu prva dva modela u potrazi.

Zara

Birajte prirodne materijale

Idealne opcije za savršene potpetice su koža ili antilop. Razlog tome je što će prirodni materijali s vremenom poprimiti oblik Vašeg stopala i neće uzrokovati nikakvu nelagodu. Drugi materijali su puno tvrđi i možete završiti s žuljevima na nogama. Osim toga, cipele od sintetičkih materijala brzo će izgubiti oblik.

Vodite računa o podstavi

Vrlo je važno odabrati cipele s podstavom koja pokriva cijelu unutrašnjost cipele. Ako imate samo umetak iznad potplata koji ne pokriva cijelu površinu, teško da će vam biti udobno u njima. Koža je najbolji izbor za presvlake jer je materijal koji najbolje diše za razliku od vinila i drugih sintetičkih materijala.

Steve Madden

Kupovinu obavljajte na kraju dana

Iako kupnja putem interneta ima brojne prednosti, teško je odabrati savršen par cipela bez isprobavanja. Kupnju cipela najbolje je obaviti na kraju dana kada su vam noge lagano natečene. To je jako važno kako vas štikle ne bi stezale kada u njima provedete cijeli dan.

Odaberite udobnu visinu

Ako vam je teško hodati u štiklama od 10 cm, nemojte se forsirati. Birajte modele koji su vama udobni. Postoji mnogo modernih i cool modela s malim potpeticama.

CHRISTIAN LOUBOUTIN

Ne odriče se tako lako ove elegantne obuće. Kao što vidite, odgovor na pitanje kako odabrati savršene štikle nije tako kompliciran. Obratite pažnju na ovih nekoliko sitnica i uživat ćete u njima.

Foto: Zalando, Zara, Net-a-Porter