New now mnoge je prizvao na osvješteni shopping (barem se tako nadamo), a to su prepoznali i high street brendovi.

Jeste li primijetili u posljednje vrijeme kako brojni modni brendovi naglašavaju svoje održive kolekcije, održivu politiku i kolekcije načinjene od prirodnih materijala? Dok su prije takve kolekcije zauzimale samo podrubriku na njihovim stranicama, u koju su rijetki virili, danas su ove rubrike postale prave male, pomno promovirane kampanje. Pa tako sada gledamo u kolekcije u potpunosti izrađene od lana ili recikliranih materijala. To je za svaku pohvalu, no hoće li i publika poći znatiželjna za time?

Radi se o kolekcijama koje su nešto malo skuplje od standarnih, a naklonjene minimalizmu i klasici – modelima koji se promoviraju kao vječni. Isto tako, neki high street brendovi nazivaju se održivima samo po sebi, tj. komuniciraju to kao svojim najvažnijim ciljem.

Iako je ovo pravi primjer kako se danas sve može napraviti trendom, nije loše da se baš ekologija našla pod time. U ponudama za proljeće/ljeto 2021. može se pronaći uistinu cool sustainable odjevnih komada, koje ćete moći nositi i nekoliko toplih sezona kasnije. Izdvojili smo favorite u galeriji!

Foto: Zara, Reserved