Tražite gdje pobjeći iz grada? Otkrivamo vam jedno super mjesto – restoran i smještaj kod Pitomače okružen prirodom i životinjama, a dočekat će vas i uistinu posebna gastro ponuda.

Ako je vaše poimanje odmora onaj u etno duhu i u stilu nekih dobrih starih vremena, zaputite se u smjeru Pitomače, točnije u Zlatni klas Otrovanec, imanje koje nudi smještaj, ali i restoran s tradicionalnom ponudom, ipak s malim twistom u svom stilu. Cijela priča počela je pred kraj sedamdesetih godina kada su vlasnici poželjeli napraviti vrhunski restoran. Od tada su se 2 jutra pretvorila u današnjih 6 jutara što čini čak 1000 stabala šljiva. S potokom koji omeđuje imanje i malim ribnjakom stvorila se cjelina svojevrsnog seoskog perivoja u idili nekog prošlog vremena, a tu su i konji iz domaćeg uzgoja koji su već postali nerazdvojiv i prepoznaljiv zaštitni znak Zlatnog klasa.

Za sve ljubitelje seoskog turizma ovo je idealno mjesto za provesti vikend, osobito ako cjenite povratak izvornim vrijednostima prirode, zdravu domaću hranu, druženje sa životinjama i prijateljsku dobrodošlicu. Kada se radi o hrani, osim uobičajene ponude svakog restorana ovdje možete okusiti pravu kuhinju predaka, a restoran Zlatni Klas Otrovanec svojom ponudom daje prednost zdravoj domaćoj i vegetarijanskoj prehrani. Posebno se njeguje ponuda starih, sada već gotovo izgubljenih jela, s naglaskom na domaćoj autohtonoj kuhinji.

Možete odsjesti u sobi, ali i posebnoj Hambar kućici koju vlasnici od milja zovu ‘Srce’. Radi se o restauriranom magazinu za brašno i žitarice u potpunosti uređenom s autohtonim i preuređenim seljačkim namještajem kako bi odgovarao lifestyleu danas. Tu je i preuređenja konjušnica, također prilagođena za smještaj i spavanje.

Za sam kraj ljubitelje konja dočekat će njih preko desetak, a konji vesele i zaštitni su znak ovog imanja već posljednjih trideset godina. Uz to pokrenuta je i Škola jahanja koja uz stručno osoblje funkcionira u suradnji s Konjičkim klubom, praktički cijele godine i kada to vremenski uvjeti dozvoljavaju. No, za iskustvo jahanja najbolje da se konzultirate unaprijed. Na obroncima Bilogore i Podravskoj ravnici čeka vas 200-tinjak km jahaćih staza na zemljanom terenu za znalce željne cjelodnevnih tura u sedlu.

Foto: www.zlatni-klas.hr