Ako nemate inspiraciju za ovogodišnje božićne poklone (a možda ni za Božić), a želite svojim dragim ljudima pripremiti unikatna iznenađenja te pritom napraviti dobru gestu i podržati domaće kreativce, odlazak na neki od kreativnih sajmova rukotvorina pravi je izbor za vas. Donosimo prijedloge u Zagrebu, Rijeci i Osijeku

Kreativni sajmovi su odlična prilika za kupovinu poklona jer su vremenski isplativiji i praktičniji pošto je pod istim krovom moguće odjednom vidjeti puno različitih brendova, a možete steći i dodatno iskustvo upoznavanjem zanimljive ekipu koja stoji iza njih. Uvijek mi je drago obilaziti razne sajmove jer me inspiriraju na nove ideje i omoguće da se informiram o novitetima u svijetu kreativne industrije, a često na njima ulovim i neki zabavan popratni sadržaj ili radionicu. Živi kontakt i dalje je nezamjenjivi pokretač svake atmosfere unatoč našoj sve većoj umreženosti, stoga ove sajamske lokacije nikako nemojte zaobići.

MADE BY: kreativni kolektiv u Zagrebu

Peti Sajam kreativnog kolektiva MADE BY održat će se 17. i 18. prosinca 2021. u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2, od 10 do 20 sati. Četrdesetak izlagača, kreativaca, dizajnera iz Hrvatske i regije, ovo će blagdansko vrijeme ukrasiti svojom ponudom nakita, odjeće, torbi, kozmetike, knjiga, keramičkih predmeta, modnih dodataka, a neki od njih su Ants, Skin Machine, IM Jewellery, Shesna, Broonca, Kištra by Vavra, Trewolo, Wood U, Fabričica, Kerefeke i drugi. Uz mnoge kreativne izlagače koji nas već tradicionalno osvajaju svojim neobičnim i originalnim radovima, bit će prilike za učiniti i dobro djelo kao što je donacija udruzi Hrabre njuške, ili pak usvojiti nekog kućnog ljubimca. Uz to, Mia Belić iz brenda Vitrum in Fabula nudi uslugu konzultacija o idealnim nijansama boja, za koje se potrebno predbilježiti na mail mia@vitruminfabula.com. Također, na ovom sajmu predstavit će se i internetska platforma na kojoj će ručno izrađeni proizvodi biti dostupni i online ovdjeZa ulaz na sajam potrebno je imati covid potvrdu o preboljenju, cijepljenju ili negativan test, a na sajam možete povesti i vaše kućne ljubimce.


ArtBazaar u Rijeci

Nakon dvije godine stanke u punom sjaju vraća nam se i riječki Božićni artBazaar 2021. Svoje kreativne radove u Dječjoj kući u Art-kvartu Benčić u Rijeci izložit će 25 izlagača 17., 18. i 19. prosinca. U ponudi će biti ručno izrađeni proizvodi, poput unikatnog nakita, keramičkih predmeta, odjevnih predmeta, kozmetike, božićnih ukrasa, ilustracija i postera, ilustrirane istarske abecede izlagača Lucika, LEVIN COCO, Čabeceda, LeBand Home, Design by Bojana Vuksanović, Krampus Lab, Illegal Lotus, HYPERsocks, HEARTWOOD & pekmezmed’s mossariums, Eli’s Fantasy, Gemma lutum, Eston Teco i drugih, a detaljan popis možete pogledati ovdje. Posjetitelji za ulazak na ovaj sajam moraju imati EU digitalne COVID ili druge potvrde u skladu s odlukama i naputcima HZJZ-a. Sajam će se održati u sklopu događanja Zimska priča iz Benčića, koji će trajati od 13. do 19. prosinca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli artBazaar (@artbazaar.ri)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli artBazaar (@artbazaar.ri)


ReArt Festival u Osijeku

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo ReArt u Kulturnom centru Osijek organizirat će 18. prosinca od 9 do 19 sati zimsko izdanje ReArt festivala. Na sajmu će sudjelovati preko 20 izlagača sa svojim ručno rađenim proizvodima kao što su slike, ilustracije, igračke, biljna kozmetika, suveniri, odjeća, nakit, a neki od njih su Galena obrt, Kich Sapunich, ruke.mogu, Mucica Jewelry, Atelier Ceramic, Vilina radionica, Biljkin otac, Moss Art i drugi. U sklopu sajma bit će moguće sudjelovati na raznim radionicama, među kojima je najavljena “Vinyl record radionica” Tamare Majer na kojoj ćete od neupotrebljivih gramofonskih ploča moći izraditi nakit/naušnice 18. prosinca u 17 sati, a prijaviti se možete na mail tmajert@gmail.com. Uz to u ovogodišnjem programu posjetitelji će moći naučiti sve vezano uz gramofon i ploče, zahvaljujući udruzi Volim gramofonske ploče iz Osijeka. Uz sajam organiziran je i popratni zabavni sadržaj, a tradicionalno se održava i “Džemper party” na lokaciji udruge Slama. Za više detalja o ovom sajmu i njihovom bogatom programu svakako zapratite njihov Instagram ili Facebook.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ReArt Festival (@reartfestival)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ReArt Festival (@reartfestival)

ReArt festival u Osijeku
Foto: Instagram MADE BY, ArtBazaar, ReArt Festival, udruga Volim gramofonske ploče

Foto naslovnice: Gojko Mitić