Rihanna, ikona R&B glazbene scene, konačno je otkrila nekoliko detalja o svojem dugo anticipiranom devetom studijskom albumu nazvanom “R9”.

Obožavatelji su godinama bili u neizvjesnosti vezano za novi glazbeni materijal, još od njezinog posljednjeg albuma “Anti”, objavljenog 2016. godine. Nedavno, na lansiranju Fenty Hair brenda, Rihanna je duhovito komentirala kašnjenje albuma “R9”, sugerirajući da je rad na Fenty Hair liniji vjerojatno bio njezin najdulji proces, osim rada na “R9”.

No u intervjuu za Entertainment Tonight Rihanna se osvrnula na stvarne razloge kašnjenja albuma i pjesama koje je za taj album već počela pripremati: “Glazba za mene predstavlja novo otkriće. Sada sam spremna ponovno se posvetiti glazbi. Radila sam na albumu toliko dugo da sam neka svoja razmišljanja stavila na stranu. Sada sam spremna vratiti se u studio.”

“Dakle, sad sam spremna. Počinjem. Stoga, znate, dajte mi trenutak. Da, počinjem iznova, ali ne želim zanemariti pjesme koje već imam. Želim ih poslušati novim ušima, iz nove perspektive, i onda vidjeti što još vrijedi i u što sam još uvijek zaljubljena.”

Očekivanja njezinog povratka na glazbenu scenu rastu još od prosinca, kad su počele kružiti glasine o novom ugovoru s Live Nationom, ali službene najave još uvijek nema. Nedavno su se pojavile glasine i o mogućoj svjetskoj turneji koja bi mogla biti održana tijekom ove ili sljedeće godine – no ni to još nije potvrđeno.

Ipak, jedno je sigurno – svi s nestrpljenjem iščekuju Rihannin novi album i ponovni izlazak na scenu.

 

Foto: PR