Složit ćete se s nama da osim same hrane veliku ulogu u potpunom gastronomskom doživljaju – igra i interijer restorana. Međutim, što kažete na to da je uređenje potpuno prirodno i netaknuto, smješteno u spilji? Moramo priznati da su nas restorani u spilji oborili s nogu, kako izgledom tako i ponudom, a želite li i vi uskoro posjetiti neki, izdvojili smo tri odlične opcije, od kojih se jedna nalazi i u Hrvatskoj!

Grotta Palazzese / Italija

Smješten na južnoj obali Italije u gradu Polignano a Mare, Grotta Palazzese jedan je od najpoznatijih restorana u spilji na svijetu. Restoran se nalazi unutar prirodne spilje iznad Jadranskog mora, pružajući gostima spektakularan pogled na pučinu dok uživaju u mediteranskoj kuhinji. Ovo mjesto svoju povijest vuče još iz 70-ih godina kad je bilo popularno za zabave, a danas, s romantičnim osvjetljenjem i elegantnim postavom, pruža intimnu atmosferu za večere. Kuhinja je specijalizirana za plodove mora s jelima poput svježe ribe, rakova i školjki koji su pripremljeni prema tradicionalnim receptima s modernim twistom.

Cova d’en Xoroi / Španjolska

Cova d’en Xoroi spektakularan je bar i restoran smješten na španjolskom otoku Menorca. Restoran se nalazi u spilji na litici s koje se pruža nevjerojatan pogled na Sredozemno more, što ovo mjesto čini jedinstvenom lokacijom za romantične večere i opuštanje uz koktel. Meni uključuje raznovrsna mediteranska jela s naglaskom na svježe morske plodove i lokalne delicije.

Cave bar More / Hrvatska

Spilja ispod hotela pronađena je tijekom izgradnje samog Hotela More, a do nje se može doći kroz hotel ili s promenade koja se proteže iznad Cave Bara. U jedinstvenom ambijentu Cave bara More, koji se prostire na tri razine, gosti mogu uživati u ljepoti prirodne spilje, a iako tehnički nije riječ o restoranu, radi se o idealnoj destinaciji za piće prije ili poslije izlaska na večeru, kao i za jutarnju, odnosno dnevnu kavu ili uživanje u ukusnim ljetnim koktelima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by easyJet holidays (@easyjetholidays)

Foto: Instagram/@covadenxoroi