Kad putujemo, na našoj to-do listi uvijek se pronađu i gastro lokacije koje vrijedi posjetiti. Bilo da se radi o tradicionalnoj kuhinji određene države ili opće popularnim mjestima, danas zahvaljujući internetu i brojnim online preporukama, gdje ćemo jesti planiramo u odnosu na ono što su drugi preporučili. Međutim, jesu li svi razvikani restorani toliko dobri?

Naravno da nisu, i upravo zato, kako biste svoj novac potrošili na boljim mjestima, u nastavku izdvajamo tri jako popularna restorana koja možete i preskočiti!

Pink Mamma / Pariz

Čak i ako ne znate ime ovog restorana, sigurni samo da ste na društvenim mrežama zapazili fotografije interijera. To je ukratko jedino što zapravo vrijedi na ovom mjestu i ono što ga “prodaje”. Naime, radi se o talijanskom restoranu koji u ponudi ima klasične talijanske specijalitete te ako je vjerovati onima koji su ga posjetili, okus nije ništa posebno i Pariz krije mnogo bolje talijanske adrese. Osim interijera koji izgleda poput kakve umjetničke galerije, pogleda na grad i mali milijun fotogeničnih kutaka, bismo li čekali u dugačkom redu za ulazak? Sad kad znamo da hrana ne odabira s nogu (dok cijene – da), ovo mjesto ipak preskačemo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karine (@karine_exodus)

Tonnarello / Rim

Tonnarello je restoran koji se može pronaći na gotovo svim preporukama koje uključuju što jesti u Rimu, pa će možda mnogi biti iznenađeni što se nalazi na ovom popisu. Međutim, za razliku od Pink Mamme, Tonnarello u ponudi ima briljantnu carbonaru i jedan od najboljih tiramisua. Ova dva jela uglavnom su razlog zašto je ispred restorana uvijek gužva (iako postoje dvije lokacije), dok su ostala jela s menija ukusna i to je to. Stoga, ako ne želite jesti carbonaru ili tiramisu te čekati u dugom redu – Rim nudi i bolje opcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tonnarello (@tonnarelloroma)

Brasserie Palmenhaus / Beč

Brasserie Palmenhaus je još jedan primjer restorana koji se popularizirao zahvaljujući lokaciji i predivnom interijeru. Ovo mjesto krase stropovi visine čak 15 metara, a interijer je prepun impresivnih biljaka koje stvaraju dojam botaničkog vrta, odnosno staklenika. Terasa je također lijepa jer krije pogled na park i obrise grada, a pogodite li sunčano vrijeme, možete satima uživati. E sada, što se tiče hrane, ponuda je tradicionalna i bazirana na austrijskim specijalitetima, ali ono što vas sigurno zanima – skupa i ništa posebno ukusnija od nekih ostalih mjesta. S obzirom na to da je lokal zbilja predivan, naš prijedlog je da ovdje popijete kavu i zastanete na usputni snack, a konkretan ručak ili večeru obavite na nekom boljem bečkom mjestu.

Foto: Instagram, Pexels