Iako bismo voljeli reći “ljeto nam se vratilo”, zasad ćemo se zadovoljiti predivnim proljetnim danima koji nam jednostavno ne dozvoljavaju da ostajemo kod kuće. Tome pridonose i brojna događanja u gradu, a ovaj put izdvojili smo tri sjajna svibanjska gastro festivala koja uskoro kreću!

Asian Street Food Festival

Azijska kuhinja definitivno je jedna od najpopularnijih u svijetu, pa tako iznimka nije niti domaća publika koja obožava kušanje zanimljivih azijskih specijaliteta. Stoga se od 6. pa sve do 12. svibnja na Trgu Josipa Juraja Strossmayera održava Asian Street Food Festival na kojem će biti moguće degustirati razna jela u ponudi 11 kućica (Korean Hot Dog by K Dogs, Bao Buns by Jellyfish in Space, Sushi by SOHO Sushi, Pad Thai by Thai Thai, ZU KU JI Ramen House, Curry House by Tuk Tuk Express, Tuna&Bar by Picnic, Asian Burgers by Mate Janković, Gyoza bar by Purple Monkey, Central Bar i Gingle Bells). Osim hrane, na programu je i zanimljiv poprati glazbeni line-up. Detalje potražite ovdje!

Zagreb Beer Fest

Od 23. do 26. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana održava se jedan od omiljenih zagrebačkih festivala. Naime, ovogodišnji Beer Fest dovodi neka od najpopularnijih glazbenih imena, od kojih se ističu Edo Maajka, Miach, Vojko V i mnogi drugi, a uz najbolji izbor različitih piva i slasne gastro ponude – proljetna zabava je zajamčena. Sve detalje pratite ovdje!

Pizza Festival Zagreb

Trg Josipa Jurja Strossmayera ugostit će još jedan jako dobar festival, a radi se o popularnom Pizza Festivalu. Iako na službenim stranicama još uvijek nema točnih detalja vezanih uz ovogodišnju ponudu i program, ne sumnjamo da će isti biti na razini kao i prethodih godina. Zasad znamo da se festival održava krajem mjeseca, od 27. svibnja do 2. lipnja, a nove detalje možete pratiti ovdje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizza Festival (@pizzafestivalhr)

Foto: Instagram, Unsplash