Prve faze mjera popuštanja izolacije uvele su neka nova pravila ponašanja u javnosti na globalnoj razini. Neke nas plaše, nekima se pokušavamo prilagoditi sa što manje negodovanja, a neke su baš pravo zanimljivo dizajnersko osvježenje.

Kada bismo morali odabrati jednu stvar koja nam najviše nedostaje u vrijeme izolacije, to bi možda bili jednostavni užici druženja s prijateljima i večere. Međutim, kretanje svijetom nakon zatvaranja može biti teže za restorane i barove od bilo koje druge tvrtke. U Kini su plastični zasloni koji dijele stolove već postavljeni u nekim većim lancima, ali ako se počnemo osjećati kao zatvorenici u restoranima, to nekako pobija svrhu. Veganski restoran Mediamatic Eten u Amsterdamu tom je problemu doskočio na vizualno lijep optimističan i ‘zelen’ način. Njihov koncept okupljanja ljudi u vrijeme izolacije ulijeva nadu kako ‘novi način života’ možda ipak ne mora biti toliko zastrašujuć.

Osmislili su tzv. zelene staklene kućice za večere u dvoje ili troje, a dobrodošli su i ‘solo igrači’. Na stolove su postavljene drvene daske na koje osoblje odlaže tanjure s hranom, a time uspješno održava do preporučena dva metra udaljenosti. Ostakljene kućice uz rijeku pružaju romantičan večernji trenutak gdje na trenutak moguće zaboraviti na izolaciju. Uspješnost projekta dokazuje činjenica da su  termini za ‘Serres Séparées’, kako nazivaju staklene separirane kućice, već popunjeni.

 

Foto: Instagram