Moramo priznati kako nas niže temperature i primjenjivo vrijeme potiču na to da se ušuškamo u dekicu i vikende provodimo u toplini doma, a u tom slučaju, potreban nam je i slastan napitak!
Tako se vruća čokolada nameće kao nepogrešiv odabir koji vrlo lako možete i sami pripremiti, no s dodatkom svima omiljene jesenske slastice – bundeve. Stoga, ako i vi ovu tmurnu subotu provodite kod kuće, brzinski nabavite sve sastojke i uživajte u preuskoj vrućoj čokoladi koja je gotova u trenu.
Recept potražite u nastavku!
Sastojci:
- 500 ml mlijeka (kravlje, bademovo ili zobeno)
- 100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
- 2 žlice pirea od bundeve (kuhana ili pečena bundeva, izblendana)
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice mljevenog đumbira
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- šlag ili tučeno vrhnje (po želji)
- cimet u prahu
Priprema:
- U lončiću zagrijte mlijeko na srednje jakoj temperaturi dok ne postane vruće, ali nemojte pustiti da zavrije.
- Zatim dodajte čokoladu nasjeckanu na komadiće i miješajte dok se potpuno ne otopi.
- U smjesu dodajte pire od bundeve, med ili agavin sirup, cimet, đumbir, muškatni oraščić i prstohvat soli.
- Sve skupa dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu te kuhajte još 2-3 minute na laganoj temperaturi dok se svi sastojci ne povežu – smjesa mora biti kremasta i gusta.
- Kada ste postigli željenu smjesu, čokoladu maknite sa štednjaka i poslužite u šalice ili čaše.
- Po želji – ukrasite šlagom ili tučenim vrhnjem, a na vrh posipajte malo cimeta.
Foto: Pexels