Složit ćete se s nama da su biljke detalj koji uvelike može promijeniti interijer doma, oplemeniti ga i podariti prostoru dašak opuštenosti. Ipak, mnogima biljke često jednostavno ne uspijevaju, a razloga tome ima na pretek. Od lošeg svjetla, pa sve do nedovoljno znanja o njezi određene vrste, nerijetko su povodi koji zbog kojih prave biljke zamijenimo umjetnima, no i za to postoji bolje rješenje.

Mali kućni terariji su svojevrsni mini ekosustavi koji su idealni za uzgoj biljaka jer oko istih nema puno posla. Naime, ove estetične staklene vrtove možete staviti gotovo u svaki dio doma jer se unutra najčešće nalaze biljke koje dobro podnose vlagu ili manjak svjetlosti. Također, ne traže niti puno zalijevanja, što nam je samo dodatni motiv da jedan primjerak što prije nabavimo.

U tom duhu, jako nas je razveselila činjenica da se u Zagrebu uskoro održava radionica izrade terarija. BILJKE.PLANTS, specijalizirani studio za dizajn biljnih terarija i održavanje uredskih biljaka, iza kojeg se krije Ana Hrgovčić, organizator je radionice koja će se održati 26. veljače u 17 sati u prostoru Gušt Beauty Boutiqua. Adresa je Horvaćanska 160, a prijave su već otvorene.

“Izrađujemo elegantan i bujan terarij ‘Urbana džungla’ M dimenzije 20×20 cm. Radionicu možete otkazati najkasnije 6 dana prije dana održavanja, tj. do 23. veljače do ponoći. Ako otkažete terarij na datum 23. veljače ili kasnije nismo Vam u mogućnosti napraviti povrat novca. Osigurani su svi materijali, a izrađeni terarij ostaje vama, naravno“, stoji u opisu radionice.

Želite li se prijaviti, svi dodatni detalji i proces nalaze se na linku!

Foto: BILJKE.PLANTS