Jako zanimljiva vijest za putnike nam stiže iz Italije. I to sjevernog dijela te susjedne zemlje koji nam je prilično blizu. Kada ste posljednji put posjetili Trst ili Udine? Sada imate dobar razlog za to.

Talijansku regiju Furlanija-Julijska krajina sada možete obići besplatno vlakom, a dobit ćete i značajne popuste na kulturne sadržaje. Lokalna turistička zajednica je odlučila kako želi privući što veći broj turista te im dočarati ovu šarmantnu, još neotkrivenu u tolikoj mjeri regiju, a koja se smjestila između Austrije i Slovenije te na granici s talijanskom regijom Veneto, dok je na jugu omeđena sjevernom obalom Jadrana. Glavni grad ove regije je Trst koji mnogim nostalgičarima budi uspomene, i još uvijek draga destinacija blizu Hrvatske. Lokalna turistička zajednica napomenula je da će vratiti novac za sva dolazna putovanja vlakom u četiri grada u regiji: Trst, Udine, Grado i Lignano Sabbiadoro. Inicijativa također uključuje besplatnu FGV karticu koja vrijedi 48 sati. To putnicima omogućava besplatan ili s popustom, pristup javnom prijevozu uz atrakcije, muzeje, vođene obilaske povijesnih mjesta, izložbe poput Banksyjeve u Salone deli Incanti koja će biti otvorena od 25. studenog do 10. travnja 2023. i druge beneficije. U ovoj regiji tako možete istraživati Dolomite, šarmantne morske obale i prostrane vinograde sve do 31. svibnja 2023 do kad traje ponuda. U Trstu i Udinama te okolnim brežuljcima putnici se mogu diviti savršeno obnovljenim starim gradom, rimskim relikvijama ili čak rezervirati obilazak s kušanjem vina jer je poznato da regija donosi neke od najbolja bijela vina u Europi. Uz Jadransko more, Lignano Sabbiadoro je dom nekim prekrasnim talijanskim plažama, dok je Grado mirna verzija Venecije zbog kanala koji prolaze duž neobičnog primorskog sela.

italija

Kako biste ostvarili ove pogodnosti, uvjeti paketa uključuju sljedeće: rezervacije se mogu izvršiti samo na turismofvg.it/trenitalia; posjetitelji moraju ostati najmanje dvije noći u Furlaniji-Julijskoj krajini u bilo kojem hotelu, apartmanu ili pansionu koji sudjeluje u promociji; posjetitelji moraju kupiti povratne karte s polaskom iz Italije i dolaskom na bilo koju od pet postaja putem linije Trenitalia (Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Zračna luka Trst, Trieste Centrale ili Udine).

italija

Također je važno napomenuti da se rezervacije moraju izvršiti najkasnije pet dana prije polaska, a cijena smještaja nije snižena kao ni karte za vlak u prvom razredu. Postoje i datumi u kojima ponuda nije primjenjiva, a to su božićni, uskrsni i talijanski državni praznici. Obratite se nadležnoj putničkoj agenciji i kupite svoj paket aranžman koji uključuje kartu za vlak i noćenje u jednom od partnerskih objekata u Gradu, Lignano Sabbiadoru, Udinama i Trstu.

italija

italija

italija

 

Foto: Unsplash