Radovi na prvom biološkom kupalištu u Čazmi su pri kraju, a kompletan završetak radova očekuje se krajem svibnja. Evo gdje se kupamo na ljeto

Pri završetku su radovi na prvom biološkom kupalištu u Hrvatskoj koje se nalazi u Čazmi. Riječ je o sastavnici projekta Čazma Natura vrijednom 26 milijuna kuna, a još je samo potrebno “peglanje” – uređenje sunčališta i hortikulture, kao i postavljanje zaštitne folije i bazenske tehnologije.

Prvo biološko kupalište u Čazmi, vizualni prikaz

“Čazmanski biološki bazen oblikovan je tako da prati granice lokacije i u konačnici će izgledati kao da je oduvijek postojao na tome mjestu. Oko samog bazena nalazit će se i poučno tematska staza, gdje će se postaviti edukativne ploče o flori i fauni čazmanskog područja“, rekla je Dajana Petrina, voditeljica projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kn, u sklopu kojega se gradi biološko kupalište.

Čauma natura, vizualnio prikaz

Bazen s ekološki prihvatljivim pročišćavanjem vode prostire se na 1500 metara četvornih, imat će dublji i plići dio, a kapacitet mu je 500 kupača. Svi zahvati u prostoru su oblikovani tako da poštuju prirodno okruženje te da na prirodu, biljni i životinjski svijet ne djeluju agresivno. Posjetiteljska staza vodit će ispod krošnji drveća, kroz šumu te obilaznim putem preko vode.

Prvo biološko kupalište u Čazmi, vizualni prikaz

“Na različitim lokacijama će se na zanimljiv način prikazati značaj tog prostora te će posjetitelji moći promatrati životinjski i biljni svijet u potpuno prirodnom okruženju”, istaknula je voditeljica projekta Dajana Petrina.

Mi znamo gdje se kupamo ovo ljeto!

 

Foto: Grad Čazma, PR