Kad imate modnu scenu punu kreativaca, prirodno je da je ona vrlo dinamična i puna iznenađenja. Koje zanimljivosti na domaćoj modnoj sceni su nas se dojmile?

Nova modna adresa

Xenia Design se nakon više od dvadeset godina ponovno vraća u Opatiju i otvara svoja vrata u novom prostoru Hotela Gardenija, koji je dio Amadria Park Hotela. Uređenje XD STOREa OPATIJA potpisuju arhitekati iz studija BIRO.

 

Svi elementi projekta su promišljeni i posebno dizajnirani kao proširenje i nastavak na jedinstven, inovativan i nekonvencionalan XD stil kao i na specifične prodajne prostore u svim gradovima. Jedinstvenost XD Opatije je mural na staklu izloga, izrađen od CAM rezane folije, na gotovo sedam metara širine. Mural je rad mladog umjetnika poznatog kao Novak The Rookie. Posjetite ih na adresi Maršala Tita 83.

Lei Lou ne staje

Aleksandra Dojčinović, naša najuspješnija modna dizajnerica, uspjela je okončati jednim od najvećih poslovnih uspjeha u povijesti njezinog branda Lei Lou.

Realizirala je suradnju s poznatom njemačkom web shopping platformom Zalandom, na kojoj se odnedavno mogu naći i komadi s njezinim potpisom, što je čini prvom Hrvaticom prisutnom na ovoj internetskoj stranici. Fotografkinja je Maja Kljaić.

Maske Martine Herak

U ožujku za vrijeme lockdowna, dizajnerica Martina Herak osmislila je projekt „Art Terra3,14/Art Therapy“, kojim je htjela dati značaj umjetnosti kao lijeku protiv svakodnevice kojoj smo svi svjedočili.

Tako se Herak okrenula prije svega slikarstvu, te je apstraktne motive sa svojih slika krenula prenositi na jastučnice, platnene torbe, teglice za med, te na posljetku i na nadolazeće kolekcije i muške majice. Cijeli je projekt sad zaokružila jedinstvenim maskicama koje je ručno oslikavala!

Taj ljupki svijet Boudoir djevojaka

Najljepši trenuci svake blagdanske sezone dolaze s potpisom Boudoir, jako kreativnih sestara Morane Saračević i Martine Čičko Karapetrić koje nastavljaju uveseljavati obožavatelje njihova ženstvena, romantična i gotovo bajkovita svijeta u kojem nema mjesta za teške životne teme već je fokus na stilskim izazovima. Koju haljinu odabrati? Kako se predstaviti u najboljem svjetlu? Sva ta pitanja dolaze s odgovorima koja imaju zajednički predznak – Boudoir. 

Njihova junakinja ove sezone nosi samo najljepše crvene komade, odjevena je od glave do pete u pomno osmišljenje kreacije i izgleda poput dražesnog blagdanskog poklona. Zamotana i stilizirana u predimenzioniranu mašnu i haljine, nosi ključne Boudoir komade i slavi život u njegovoj najljepšoj formi – Holiday sezona službeno je otvorena jer Boudoir slavi, ali ovaj put u najraskošnijem kućnom izdanju. Fotografkinja je Karmen Poznić.

Fotografije: Maja Kljaić, Karmen Poznić, PR