(Keith Flint, The Prodigy nastup tijekom Big Day Out 2009, Perth/Getty Images)

U ponedjeljak ujutro, preminuo je legendarni frontmen Prodigy grupe, Keith Flint u 50-toj godini života.

‘U šoku i s velikom tugom potvrđujemo odlazak našeg brata i najboljeg prijatelja Keitha Flinta. Pravi pionir, inovator i legenda. Zauvijek će nedostajati. Zahvaljujemo vam što poštujete našu privatnost’- stoji u službenoj izjavi Prodigy grupe.

Liam Howlett, koji je formirao grupu 1990. godine na svom je Instagramu Keithovu smrt proglasio samoubojstvom. ‘Vijest je istinita, ne mogu vjerovati da to govorim, ali naš brat Keith si je oduzeo život ovaj vikend. Šokiran sam, j***no ljut, zbunjen i slomljenog srca….r.i.p brate Liam’- napisao je na Instagramu.

Glasnogovornik policije iz Essexa potvrdio je smrt 49-to godišnjaka uz riječi ‘da su zaprimili poziv za dobrobit čovjeka na adresu u Brook Hillu, North Endu, u 8.10 sati u ponedjeljak. Reagirali smo brzo, no nažalost kada smo došli mogli smo samo proglasiti smrt 49-to godišnjeg muškarca. Njegova najbliža rodbina je obaviještena, a smrt se ne tretira kao sumnjiva te će biti pregledao od strane mrtvozornika.’

(Keith Flint tijekom The Kerrang Awards 2009, London/Getty Images)

Flint koji je bio poznat po pankerskom stilu, piercingima, šiljastim frizurama i prodornom pogledu ubrzo je postao jedan od najzanimljivijih glazbenika u UK 90-ih godina. Prvo je u Prodigy stigao kao plesač, da bi kasnije postao frontmen uz Maxima. Prodigy grupa poznata je zbog svog karakterističnog elektroničkog zvuka, koji bi se najlakše opisao kao elektro-psihodelični punk te hitova kao što su ‘Voodoo People’, ‘Smack My Bitch Up’ i ‘Out of Space’.