Još se svijet mode nije pomirio s činjenicom da smo izgubili jednog od najvećih dizajnera današnjice, velikog Karl Lagerfelda, a već nam stižu nove tužne vijesti o smrti modne dizajnerice Corinne Cobson, koja je izgubila bitku sa životom u 62. godini života.

Tužnu vijest je objavio neutješni udovac fotograf Tanguy Loyzance podijelivši na svom Instagram profilu crno-bijelu fotografiju modne dizajnerice Corinne Cobson uz opis ” Corinne Cobson, moja ljubav, 1956.-2019.”

View this post on Instagram

Corinne Cobson Mon amour 1956-2019

A post shared by Tanguy Loyzance (@tanguyloyzance) on

Corinne Cobson preminula je u 62.godini života od raka, u utorak 16. travnja 2019. godine u Parizu. Corinne je bila kći stilista Jacqueline i Elieja Jacobsona, kod kojih je i brusila zanat, a 1987. godine pokreće brend pod svojim imenom.

 

 

Bila je jedna od prvih modnih dizajnera 90-ih godina koja je svoje modele na pistu slala bez najlonki, te je bila poznata po nisko spuštenoj pasici na hlačama. Brzo se proširila na donje rublje te kozmetiku kroz suradnje s Cacharelom i L’oréalom, a naposljetku i na namještaj.

Na njezinom Instagram profilu je posthumano objavljena fotografija uz riječi ”Pozdrav svima! Otišla sam na svoj posljednji put…volim vas sve”.