(Gosha Rubchinskiy na Gucci reviji, Milan Fashion Week Fall/Winter 2018/19/Getty Images)

Ruski modni dizajner i fotograf, Gosha Rubchinskiy odbacuje optužbe za neprimjereno dopisivanje s maloljetnim djetetom.

Prije dva dana su se pojavili neprimjereni screenshotovi od strane Goshe Rubchinskiya, gdje dizajner od 16-godišnjeg fana traži fotografije iz kupaone. Screenshotovi dokazuju da je modni dizajner od dječaka tražio da snimi fotografije u kupaoni, kako bi izbjegao da roditelji ne saznaju. Prvo se Gosha javio putem direktne poruke na Instagramu, a potom se razgovor nastavio na WhatsAppu i FaceTimeu.

Goshin tim sve negira i tvrdi da je to ‘normalna situacija koja se koristi pri ‘brzom’ castingu, i da se ta osoba prva njima javila putem direktnog maila. Gosha je s njim odradio ‘brzi’ casting putem FaceTimea i samo ga je tražio par fotografija. Pošto dječak nije bio sam, tražio ga je da ode u kupaonicu i uslika par fotografija svog odraza kako bi mogao pokazati ostatku tima’.

Svatko tko išta zna o svijetu modelinga i castinga, zna da ovo nikako nije uobičajena situacija na castinzima, te je normalno da je cijeli modni svijet stao u obranu maloljetnog djeteta. Iako se prepiska prvo pojavila na Instagram računu High Fashion Talk Groupe (@hftgroup) vrlo brzo ju je prenijela i popularna Diet Prada, koja je poznata po borbi za pravdu u svijetu mode.