Porto Spalato, restoran s tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom nedavno je otvorio svoja vrata u u krugu jedinog resorta s 5 zvjezdica na splitskom području – „La Meridien Lava“ te tako obogatio jaku gastronomsku scenu ove dalmatinske meke

Podstrana, turistički biser Jadrana, udaljena samo 7 kilometara od centra Splita, posljednjih se godina zbog svog idealnog položaja i pristupačnog ulaza u more s predivnim šljunčanim plažama razvija kao elitno predgrađe grada Splita. Odnedavno razlog više za posjetu Podstrane je upravo restoran – konoba Porto Spalato, prekrasnog ambijenta i još bolje spize.

restoran Porto Spalato, interijer

Naime, oni koji su već imali priliku isprobati specijalitete njihove kuhinje sa sigurnošću tvrde da je to mjesto s izvrsnim svježim morskim specijalitetima i možda najboljom ribljom juhom i salatom od hobotnice, na daleko.

restoran Porto Spalato, interijer

Kao točka na “i” na ove sjajne recenzije je dokazani Chef kuhinje Željko Ljubas koji je svoj renome stekao u vrhunskom sarajevskom restoranu “Luka Sarajevo”. Chef Ljubas je nedavno svoja iskustva iz potvrđeno najboljeg ribljeg restorana u BiH prenio i u blizinu Splita, gdje brojnim gostima svakodnevno priređuje “praznik za nepce”.

restoran Porto Spalato, hrana

Ako vas put nanese na ovu stranu Jadrana, konobu “Porto Spalato” svakako ne smijete zaobići, mada je takav spektakularan gastronomski užitak vrijedan i neplanskog odlaska u Podstranu.

Ono što je bitno napomenuti je da nije riječ o sezonskom restoranu, nego da će “Porto Spalato” svoja vrata držati otvorena tijekom čitave godine, a za sve dodatne informacije i rezervacije, ljubaznom osoblju konobe možete se obratiti putem telefona 0916193336 ili mailom: info@portospalato.com

restoran Porto Spalato, interijer

Posjetite li konobu “Porto Spalato”, svakako ćete ponijeti najljepše uspomene i nezaboravne okuse s Jadrana sa sobom.

 

Foto: Franko Kelam