Buvljaci su posljednjih godina doživjeli pravi boom, a sada nam je postalo teško odlučiti se na koji ići. Da, toliko ih ima!

Kako bismo vam olakšali traženje, složili smo popis buvljaka, a osim odlične ponude odjeće, na pojedinima su tu i rabljeni predmeti (poput društvenih igara!) koji traže novi dom. Uz to, pojedini buvljaci obećavaju i odličnu glazbu, piće i nešto za prigristi! Jedino što vam preostaje jest napraviti si popis stvari koje biste voljeli uloviti ili pokloniti bližnjima za Božić i – otići s frendovima!

Buvljak razmjene

Tri dana buvljaka u prostorijama Studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu sigurno je dovoljno vremena da pronađete nešto što vam se sviđa. Donesite odjeću koju više ne nosite i zamijenite je s drugim stvarima, a sva preostala odjeća na kraju buvljaka donirat će se u socijalnu zadrugu Humana Nova koja se bavi zapošljavanjem marginaliziranih skupina, sakupljanjem tekstila te njegovom ponovnom uporabom i reciklažom kako bi pridonijela smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Kad? od 15. do 17. prosinca, od 11 do 15 sati

Gdje? Studentski dom Stjepan Radić, Zagreb

Adventski buvljak u KSET-u

Simpatični buvljak je poznat po odličnoj ponudi, a ovoga puta organiziraju sajam po pristupačnim cijenama za uloviti božićne džempere, finu vintage odjeću, nakit i ručno rađene predmete.

Kad? petak, 16. prosinca od 14 do 20 sati

Gdje? KSET, Zagreb

Finders Keepers

Simpatičan buvljak koji nam je zapeo za oko ovaj puta se održava u blagdanskom duhu. Na buvljaku će se opet moći pronaći razni odjevni predmeti – od vintage komada do modernih brendova poput Zare, Bershke ili Manga, ali i obuće, knjiga, nakita, pa čak i ploča. Sve je preowned, no neki su komadi potpuno nekorišteni. Ovaj je buvljak i humanitarnoga karaktera, tako da će imati poseban štand čija će ostvarena probaja biti donirana azilu za pse na Viškovu. Uz shopping po veoma pristupačnim cijenama, posjetitelji ponovno mogu uživati u glazbi za koju se brine naš DJ, kao i u finim napitcima.

Kad? subota, 17. prosinca od 11 do 16 sati

Gdje? The Beertija Rijeka, Trsat

 

Projekt Ilica: Q’ART – DAR MAR

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni multidisciplinarni projekt koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. Ovog adventa festival će se održati pod nazivom DAR MAR i bit će

Osim konkretnih projektnih cjelina kao što su Second Hand revija, festival-akcija zajednice aktivno surađuje sa različitim humanitarnim akcijama i udrugama koje kroz našu platformu imaju priliku za direktnu komunikaciju i provođenje svojih aktivnosti. Zimsko izdanje festivala pod nazivom DAR MAR ponovo će realizirati reviju u suradnji s Zg Holdingom, ULUPUH-om i Tekstilno tehnološkim fakultetom u kojoj će studenti TTF-a inspirirani ZIMSKIM SNOVIMA pripremiti modele od napuštenih odjevnih predmeta koje smo prikupili u suradnji s Zagrebačkom Čistoćom i Zg Holdingom. Dio odjeće će biti proslijeđen u organizaciju Humana Nova gdje će se preoblikovati u neke nove predmete koji će također biti predstavljeni kroz reviju, a moći će ih se i kupiti na festivalu zajednice. Mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu će nam se i ovog puta predstaviti svojim začudnim umjetničkim radovima.

Kad? nedjelja, 19. prosinca od 9 sati

Gdje? Ilica, Zagreb

24. Diva buvljak Christmas edition

Ako trebate božićne ukrase ili simpatične rabljene predmete koje želite udomiti, u Plesnoj školi “Diva” održava se pravi Christmas edition buvljak, i to i u dvorištu i prostorijama škole. Ako imate štogod za prodati, prijavite se i sudjelujte te doprinesite ovoj cirkularnoj ekonomiji.

Kad? subota, 17. prosinca od 17 sati

Gdje? Plesna škola DIVA, Zagreb

8. Sajam kreativnog kolektiva MADE BY

Dom sportova postaje dom sajma ručno rađenih proizvoda, odjeće, torbi, nakita, ukrasa za dom, pa čak i kozmetike, ilustracije te opreme za kućne ljubimce. Upoznajte se s kreativcima, a možete povesti i svoje četveronožne prijatelje.

Kad? petak, 16. – subota, 17. prosinca od 10 sati

Gdje? Dom sportova, Zagreb

„Plati i nosi“

Idealan način za podržati mlade umjetnice i umjetnike te nekome pokloniti nešto zaista kreativno. Projekt „Plati i nosi“ koji će se realizirati u suorganizaciji HDLU-a i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, najavljuje treće izdanje prodajne izložbe studenata zagrebačke akademije i mladih umjetnika, članova HDLU-a, u galerijama Meštrovićevog paviljona od 21. do 23. prosinca 2022.

Tijekom događanja posjetitelji će moći na licu mjesta po principu plati i nosi po prihvatljivim cijenama kupiti radove studenata i umjetnika mlađe generacije i biti sigurni da će kući odnijeti umjetninu.

Kad? srijeda, 21. – petak, 23. prosinca od 21 sat

Gdje? HDLU, Zagreb