Buvljaci su posljednjih godina doživjeli pravi boom, a sada nam je postalo teško odlučiti se na koji ići. Da, toliko ih ima!

Kako bismo vam olakšali traženje, složili smo popis buvljaka u Karlovcu, Rijeci, Splitu i Zagrebu, a osim odlične ponude odjeće, na pojedinima su tu i rabljeni predmeti koji traže novi dom. Uz to, pojedini buvljaci obećavaju i odličnu glazbu, piće i nešto za prigristi! Jedino što vam preostaje jest otići!

Buvljak na Panovom roćkasu, Karlovac

Kao dio proslave 20 godina djelovanja udruge Eko Pan, održat će se i mali sajam rabljenih knjiga te rabljenih stvari i rukotvorina.

Kad? petak, 22.4. od 16 do 20 sati

Gdje? Urbani Park HD, Frana Kurelca 4

Humanitarni buvljak, Rijeka

Ovaj buvljak ima i, kako sami naziv kaže, i humanitarnu ulogu, za pomoć potrebitima iz Ukrajine. Tako možete pronaći neku sitnicu za sebe ili svoj ormar, a ujedno i pomoći. Sav novac koji se prikupi bit će uplaćen na humanitarni račun udruge Dobro Dobrim koji je otvoren za pomoć Ukrajincima i Ukrajinkama (iz donacija se nabavljaju hrana, ljekovi i slično). U sklopu iste akcije održat će se i humanitarni koncert u OKC Palach i to u subotu, 23.travnja, kada svira bend Restless Sea iz Labina.

Kad? U subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja, od 11 – 17 sati

Gdje? Exportdrvo – Grobnička Riva

Second-hand odjeca ovjesena o pomicni ormar

420 Buvljak, Split

Ususret Danu planeta Zemlja u klubu Kocka će se održati razmjena odjeće, ukrasa, nakita, knjiga i raznih drugih “đinđa”, kako kažu organizatori. Sve što se nudi na buvljaku je besplatno, a ako želite, možete ostaviti simbolične donacije koje će proslijediti Čistećim medvjedićima koji brižno paze na okoliš Splita. Uz njih će biti i glazbena podrška od lokalnog benda Dubless!

Kad? srijeda, 20.4. od 16 – 22 sata

Gdje? Klub Kocka, Ulica Slobode 28

Spring bazaar, Split

Svi ljubitelji vintage i second-hand krpica svakako bi trebali skoknuti i do Prostora (o kojem smo više pisali ovdje) na proljetni bazaar. Očekuje vas ugodno društvo uz povoljne cijene proljetnih komada koje su za vas pažljivo odabrali Bumbak i Dizajnerski buvljak.

Kad? subota, 23. travnja od 10 – 19 sati

Gdje? Prostor, Plančićeva 2

Pretrazivanje ploca na buvljaku

Ful Kul Buvljak, Zagreb

Ful Kul buvljak jedan od najvećih urbanih buvljaka u gradu Zagrebu koji će se održati na platou poznatog zagrebačkog Boogaloo Cluba. Okuplja mnoštvo zanimljivih izlagača i posjetitelja, a na terasi kluba Boogaloo se možete i okupiti i družiti uz piće i glazbu.Ulaz je besplatan, a zbog velikog interesa je Ful Kul Buvljak proširen na još dva manja platoa.

Ful Kul Buvljak se održava jednom mjesečno, a atmosfera je takva da neki posjetitelji dolaze samo na druženje, piće i glazbu, koju će ovoga puta vrtiti Tomi Phantasma na terasi kluba gdje ćete moći uživati i družiti se uz set 80’s, new wave, post punk, dark, rock hitova kao i kultnih, ali manje poznatih pjesama.

Ovaj buvljak koncipiran je na prodaji i zamjeni raznoraznih zanimljivih stvari tj predmeta. Znači, svi koji imaju kolekcije odjeće, obuće, nakita i drugih modnih dodataka, umjetnina, knjiga, stripova, gramofonskih ploča, CD-ova, DVD-ova, kazeta, VHS-a, poštanskih markica, crteža, plakata, bedževa, prišivaka, instrumenata, antikviteta, svijećnjaka, ogledala, lampi, bicikala ili možda sami nešto dizajniraju ili izrađuju, a žele to prodati, mijenjati ili izlagati. Ful kul!

Kad? subota, 30. travnja, od 10 – 17 sati

Gdje? Plato kluba Boogaloo, Ulica grada Vukovara 68

Second-hand odjeca na ulici

BUVLJAK_52, Zagreb

Popularni buvljak se vraća u Grof Melin, jednom od najpopularnijih zagrebačkih pubova, i to u novom PINK izdanju. Tamo ćete moći pronaći baš sve: novo, staro, odjeću, cipele, torbice, igračke, ploče, knjige, nakit, rukotvorine…

Kad? subota, 23.4. od 12 – 18 sati

Gdje? Grof Melin, na uglu Tkalčićeve i Kožarske ulice

KSET buvljak, Zagreb

“Provedi sunčanu subotu udišući mirise starih vintage komada u ugodnoj atmosferi, ispijajući kavicu”, pozivaju vas KSET-ovci na buvljak koji obećaje odličnu ponudu second-hand krpica po povoljnim cijenama

Kad? subota, 23.4. od 10 – 18 sati

Gdje? KSET, dvorište FER-a, Unska ulica 3

Buvljak za Ukrajinu, Zagreb

Odjeća, cipelice, torbice i još mnoštvo toga čekaju svog novog vlasnika. Osim prilike za obnovu proljetnog ormara, simboličnom donacijom za sudjelovanje u Buvljaku doprinosiš humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za Ukrajinu, humanitarnoj akciji Dobro Dobrim, koja ima podršku Veleposlanstva Ukrajine. Osim novih komada za sebe, možete doći i na svirku te druženje kako biste podržali ovu hvalevrijednu akciju.

Kad? U subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja, od 10-15 sati
Gdje? Dvorište Studentskog centra, Savska cesta 25

 

Foto: Shanna Camilleri, Artificial Photography, Clem Onojeghuo/Unsplash