Bike Story je internacionalni sajam i festival bicikla koji će se održati od 6. do 8. svibnja ove godine u Hala Parku (Heinzelova 96) u Zagrebu, i moramo priznati – meka za cikloljupce

Otkako smo svjesniji utjecaja automobila na klimatske promjene, pokušavamo promijeniti navike, pa čim stigne lijepo vrijeme, ulovimo se bicikla ili romobila. Ta se navika nekako utaborila tijekom pandemije, kada su mnogi izbjegavali javni prijevoz radi smanjenja šansi za zarazom.

Stoga ne čudi da se u posljednje vrijeme pojavljuje sve više događanja koji potiču biciklizam, pa čak i vijest da Zagreb dobiva biciklističku magistralu. Uspio nas je privuči i Bike story,  zanimljiva inicijativa kojom se promovira uporaba bicikla kao redovnog prijevoznog sredstva i na taj način osigurava zdravija i održiva mobilnost koja pomaže poboljšati kvalitetu našeg okoliša.

Osnovna ideja projekta je na atraktivnoj lokaciji open air festivala u Hala Parku izložiti najbolje brendove novih bicikala na tržištu, omogućiti prodaju i razmjenu vlasnicima rabljenih bicikala, promovirati zdravlje vožnjom bicikla, a sve uz dodatne zabavne i edukacijske sadržaje.

Bicikl u žutom srcu

Bike Story je otvoren za izlagače za prodaju novih bicikala, izlagače za prodaju i zamjenu rabljenih bicikala, izlagače i prodaju dopunskog asortimana za bicikle, sportske grupe, amatere bicikliste te inozemnu i domaću publiku svih uzrasta.

Ulaz je besplatan, a sadržaj atraktivan za sve dobne skupine, sa puno aktivnosti i otvorenih besplatnih radionica. Svojom idejom, sajam je jedinstven u ovom dijelu Europe. Uz domaću publiku, očekuje se i veliki broj gostiju iz inozemstva. (kupci, publika, izlagači).

Dodatne aktivacije svojom atraktivnošću privlače i one posjetitelje koji nisu ili još nisu “pravi biciklisti”, a tko zna, možda malo podsjete i lokalne vlasti da se dodatno poboljša biciklistička infrastruktura.

Sve detalje potražite ovdje.

 

Foto: Unsplash