Zbog ovakvih se vijesti čini kako bi život konačno uskoro mogao izgledati “normalno”.

Organizacije manjih evenata, otvorenja izložbi, kulturnih druženja već su započeli. Čuli smo i za neke probne korporativne evente da su se održali, a s toplim vremenom najavljeni su i prvi koncerti na otvorenom. Ulovili smo neke najave i složili popis, a vjerujemo da će se on s vremenom nadograđivati i novim glazbenim imenima.

Rundek i Ekipa u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti

Darko Rundek i Ekipa dolaze u 21., 22. i 23. svibnja u dvorište Akademije likovnih umjetnosti, u Ilicu 85. Bit će to njihov prvi nastup nakon izlaska sjajnog novog materijala “Brisani prostor” koji je po objavi u prosincu prošle godine odmah dobio pohvale kritičara, svrstan među albume godine, te je osvojio nominacije za Porina za album godine i najbolji album alternativne glazbe. U Ekipi je Rundek okupio mlade i već dobro provjerene sviračke snage Anu Kovačić, Silvija Bočića, Miru Manojlovića, Roka Crnića i Igora Pavlicu. U punom sastavu i okružen sjajnim glazbenicima, Darko Rundek predstavit će nove pjesme kao i podsjetiti na neke legendarne klasike iz svog prebogatog kataloga. Koncert će biti održan u izuzetno limitiranom kapacitetu, uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH, a broj ulaznica ograničen je na 390. Za ulaznice pogledajte na eventim.hr

Goran Bare i Majke u dvorištu Akademije Likovnih umjetnosti

Nakon Rundeka, u dvorištu ALU nastupit će Goran Bare i Majke. Zakazani datumi su 27., 28. i 29. svibnja 2021., ograničen broj od 390 ulaznica je u prodaji, a kupuju se preko eventim.hr.

J.R. August na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Jedan od naših najznačajnijih autora novije generacije, sjajni J.R. August dolazi, u subotu 5. lipnja, s bandom i zborom na vjerojatno najljepši zagrebački koncertni prostor na otvorenom – Ljetnu pozornicu Tuškanac.

Irena Žilić u Čakovcu

Hvaljena kantautorica Irena Žilić nastupa u Čakovcu, 18. lipnja u Pivovari Lepi dečki. Koncert će se održati na otvorenome uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Info o ulaznicama i preprodaji stiže uskoro.

Simple Minds na Šalati

Grupa Simple Minds donosi 6. srpnja na stadion Šalata svoju veliku svjetsku turneju “40 Years Of Hits”. Šest godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada koncertom koji će sadržavati apsolutno sve najvažnije pjesme iz prebogatog opusa. “Svirat ćemo dva duga seta” – najavio je frontman Jim Kerr. Ulaznice su i dalje u redovnoj prodaji po cijeni od 240 kn.

Velvet festival

Peto Velvet izdanje održat će se od 2. do 4. srpnja na poznatoj lokaciji u Puntu, a svoj su nastup za sada potvrdili Peki Pele, Better / Matter / Tsujigiri, Pocket Palma, nemanja i Dj-i Sassy J, Adriatic Social Club, Legalize Lambada i Illes Balears (Minolta, Hibou, Ogun). Sigurnost posjetitelja je na prvom mjestu; festival će biti organiziran skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Količina ulaznica je ograničena, a Early Bird pretprodaja je rasprodana tako da vas ulaznica za festival sada košta 150 kuna preko eventim.hr

Vojko V na Tvrđavi Sv. Mihovil

Objavio je 2018. godine prvijenac “Vojko”, postao otac, osvojio tri Porina 2019. godine, za album godine, spot godine i klupski album godine, održao veliki broj koncerata diljem regije, objavio dvije slikovnice za djecu – i umoran je. „Satra san se, ne mogu više”, kaže Vojko na kraju spota za posljednji singl “Umoran” . 2020. je možda i bio “Umoran” ali 2021. je spreman za povratak na binu i nove koncertne izazove. U Šibenik stiže 15. srpnja 2021., a kapacitet Tvrđave sv.Mihovila je limitiran, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH. Osobe s invaliditetom ulaze besplatno uz pratnju koja mora imati ulaznicu i uz prethodnu najavu organizatoru. Djeca do 5 godina ulaze besplatno ako sjede u krilu. Ulaznice potražite na eventim.hr

Massimo u Splitu na Sustipanu

Treća večer festival S okusom soli, koja je ujedno i finalna večer ovog jedinstvenog spektakla, 18. kolovoza, rezervirana je za malo romantičniju atmosferu. Za sam kraj, kao treći izvođač predstavit će se legendarni Massimo Savić. Ulaznice potražite na eventim.hr.

Lito u Zenti

Open-air prostor ispred kluba Zenta u Splitu bit će mjesto održavanja niza sjajnih koncerata ovoga ljeta, a prvih pet spremno je za objavu. Sezonu otvaraju Silente i BluVinil u petak 18. lipnja. Silente dolazi na krilima novog singla “Nikada ovako” koji je na vrhovima ljestvica najslušanijih pjesama u Hrvatskoj, a BluVinil će pokazati zašto je najbrže rastući domaći pop rock bend. Dan nakon njih, u subotu 19. lipnja, dolazi sjajni Darko Rundek i Ekipa.

Goran Bare i Majke na istoj su lokaciji 24. lipnja. Podršku im pružaju Sinjani M.O.R.T. koji upravo rade na novom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje krajem godine.

Na Zenta Open-Air dolazi i zagrebačka punk petorka Brkovi u petak 16. srpnja. Dan nakon, u subotu 17. srpnja, dupli koncert održat će naš najuspješniji electro pop dvojac Nipplepeople i Jonathan, jedan od naših najjačih live bendova. Ulaznice za sve koncerte su u prodaji na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na eventim.hr. Fizičke ulaznice bit će dostupne od idućeg tjedna u Zenti kao i u splitskom Dancing Bear Music Shopu.

 

Foto: Velvet festival