KCM, odnosno Kulturni centar Mesnička u tri godine postojanja nametnuo se kao jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta.

Kao i za brojne ugostitelje, teška godina je iza njih, a oporavak će izgleda trajati još neko vrijeme. No, možemo pomoći te sudjelovati u online kampanji prikupljanja donacija kojima će podići program, pomoći glazbenicima koji nisu svirali preko godinu dana te uložiti u sistem za live-streaming i radio program.

“U tri godine postojanja, napravili smo preko 1000 događaja: koncerata, predavanja, sajmova. U tri godine stvorili smo mjesto u centru Zagrebu koje je centar kulture u svakom značenju te riječi. Visoke i niske. Popularne i avangardne. Amaterske i profesionalne. 2020. zatvorili smo KCM zbog pandemije. Izgubili smo desetke zaposlenika. Stotine muzičara i umjetnika izgubilo je mjesto za program. Tisuće Zagrepčana izgubilo je mogućnost uživanja u kulturi. Bilo je jako teško. Ali nismo se predali. Godinu dana smo mislili, maštali i planirali. Dva pitanja bila su ključna. Prvo, kako da pomognemo svim umjetnicima koji godinu dana nisu nastupali. Drugo, kako da osiguramo da nas više nikad ništa ne može odvojiti od naše publike i izvođača. I evo što smo smislili: Nabavit ćemo najbolji sistem za audio / video snimanje i prijenos podataka. Lansirat ćemo KCM u digitalno doba. Prenosit ćemo koncerte, predavanja, radionice. Lansirat ćemo KCM radio. Organizirat ćemo online edukacije s muzičarima. Ništa nas više u budućnosti neće odvojiti od naših izvođača i naše publike.

Otvorit ćemo vrata i dati podršku svima onima koji godinu dana nisu svirali, stvarali, nastupali. Napravit ćemo Festival otvaranja čim to bude moguće. Tada ćete svakodnevno moći uživo uživati u svim onim izvođačima koje niste vidjeli godinu dana. I više. Pretvorit ćemo KCM u klub koji je još više povezan s vjernim posjetiteljima. Uvest ćemo poseban program rezerviran za sve one kojima je KCM nezaobilazno mjesto u gradu.”

Više o kampanji te kako pomoći saznajte ovdje.