Od 20. prosinca na Netflixu je dostupan za gledanje film “Maestro”. Iščekivala sam ga, jer me jako zanimalo kako će Bradley Cooper portretirati ovog velikog umjetnika, režirati film i pokazati ne samo jedno vibrantno umjetničko doba i život, već koga će sve u kojim ulogama i okupiti. Cast filma je impresivan i svaka uloga je na mjestu.

Maestro

Scenarij također potpisuje Bradley Cooper s Joshom Singerom, inače zaslužnim za sjajni film “Spotlight”, i njihovo djelo donosi klasičnu biopic priču, priču koja pokriva veliki period života i kao i većina biopica može zapasti u zamku površnosti. Bradley ju nije izbjegao, no film trebate pogledati. Kako sad to? – mogli biste se pitati. Zašto biste gledali film koji je na momente površan?

Maestro

Ako ništa, film “Maestro” je estetsko remek-djelo. Kamera, kostimi, dizajn, glazba, sve je dovedeno do savršenstva. Na momente sam imala dojam da gledam film iz tog doba koje upravo prikazuje. Postoji jedna scena s Carey Mulligan, kada siđe s autobusa i krene ulicom ka lokaciji gdje će tek upoznati Bernsteina, a koja je famozna. Bradley Cooper evidentno jako, jako, jako pazi na detalje. Malo mi je žao što sam sada film pogledala na malom ekranu, a ne u kinu. Upravo zbog vizualnog i zvučnog doživljaja. A zvučni doživljaj je isto tako odličan. Ipak je šest godina učio kako dirigirati London Symphony Orchestra dok izvodi Mahlerovu Symphony No. 2. u katedrali Ely, upravo onako kako ju je Bernstein izvodio 1973.

Mislim da nema smisla otkrivati i analizirati radnju, ipak se radi o biopicu, mozaiku scena iz života ovog velikog glazbenika, no svakako treba istaknuti da je Bradley Cooper jako dobar u filmu i da je Carey Mulligan odigrala ulogu Felicije Montealegre kao uloga života! Sjajna je.

Film ima manjkavosti, na nekim dijelovima radnje je čak malo i zamoran, no ne previše, no ako ništa, treba ga pogledati zbog kamere, glazbe, Carey Mulligan i ostatak stvarno odličnog casta. Bradley Cooper je napravio dobar posao.

Maestro

Maestro

Fotografije: Netflix