Od 2. do 4. lipnja na Medvednici će se održati novo izdanje festivala HIGHLANDER! Planina Medvednica rijedak je primjer spajanja parka prirode s glavnim gradom, a upravo to će ovaj planinarski doživljaj učiniti još posebnijim.

HIGHLANDER na Medvednici

Na ovom se području prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti isprepliću i ovise jedna o drugoj, a kroz stazu dugu 59 km, tome će svi planinari svjedočiti iz prve ruke. Čak ako ste i česti planinar na ovoj lokaciji, HIGHLANDER događaj pokazat će vam planinu iz posve drugog kuta. Prednosti organiziranog planinarenja s popratnim sadržajima yoge i zabave jerst u tome da se ne morate brinuti za logistiku, već ćete maksimalno uživati u dnaima ispunjenim planinarenjem i boravku ispod zvjezdanog neba, koje uvijek oduzima dah.

U ova tri dana preći će se 59 km rute koja pokriva kontrolne toče Kamenih svatova, Glavice, Kraljičinog zdenca, vrha Sljeme, PD Lipa-Rog i ruta završava u Sesvetama. Nakon dugog i izazovnog dana planinarenja, program donosi yogu i koncert na rasporedu, predavanje o tajnama šume, razne radionice te promatranje neba uz prezentaciju.

Ovo sve zvuči jako primamljivo, privlačno. Kako se prijaviti i koja je cijena ovog planinarskog događanja saznajte ovdje.

Fotografije: HIGHLANDER