Ako razmišljate o tome da svoju vezu odvedete na jedan drugi nivo, ovo je 10 pitanja koja si morate postaviti prema najnovijoj studiji sa Sveučilišta Exeter. Studiju je potvrdila čak i Fiona Shackleton, jedna od najpoznatijih brakorazvodnih odvjetnica na svijetu, koja je zastupala klijente poput princa Charlesa i Paula McCartneya.

Fiona je bila samo jedna od odvjetnika, medijatora i sudaca kojima je pristupio istraživački tim kako bi došao do što kvalitetnijih rezultata. “U svojoj dugogodišnoj praksi rada s bračnim parovima naučila sam da su temelji dugovječnog  i sretnog braka: veza temeljena na prijateljstvu, poštovanje, realistična očekivanja, zajednički interesi i humor”, rekla je za studiju.

Istraživački tim je, uz Fionu i ostale stručnjake, intervjuirao 43 para koji su u braku više od 10 godina te 10 nevjenčanih parova koji su zajedno više od 15 godina, kako bi došli do smjernica za sretan brak, a u nastavku pročitajte pitanja koja bi si trebali postaviti kako biste saznali jeste li spremni za sljedeći korak!

 

  1. Slažemo li se partner i ja?
  2. Imamo li snažne temelje u prijateljstvu?
  3. Želimo li iste stvari iz veze i u životu?
  4. Imamo li realistična očekivanja jedan od drugoga?
  5. Vidimo li ono najbolje jedan u drugome?
  6. Radimo li oboje na tome da nam je veza kvalitetna?
  7. Osjećamo li oboje da možemo slobodno komentirati bilo koji problem u vezi i što nam smeta na onom drugome?
  8. Jesmo li oboje spremni raditi na vezi ako nas zadese financijski ili obiteljski problemi?
  9. Kada se nađemo u stresnim situacijama, jesmo li dobar tim ili počnemo okrivljavati jedno drugo?
  10. Imamo li oboje podršku u ljudima oko sebe?