Kako u doba pandemije, stalnih obveza, uz posao i neizvjesnost uskladiti se s partnerom ili partnericom?

Trenutne okolnosti itekako pred odnose stavljaju izazove. 2020 godina prošla je u znaku pandemije, gubitka posla, osjećaja neizvjesnosti, a najviše od svega svi nedavno događaji utjecali su na svakodnevnu rutinu. Ako osjećate kao da ste zapeli, osobito u suživotu s partnerom ili partnericom, imamo par savjeta što dalje:

1. Želja i uzbuđenje

Ove dvije emocije različite su od emocije ljubavi, ako pitate najpoznatiju seksologinju na svijetu, Ester Perrel. Želju i uzbuđenje ljudi će prvenstveno povezati s nečim skrivenim, tajnim, zabranjenim, dok jel ljubav ono lijepo na što se oslanjamo u odnosu. Ako u vezu želite vratiti strast, morat ćete se pozabavit ovim emocijama. Sjetiti se što vas stvarno čini sretnima, i vas osobno i kao par, ali i razgovarati o fantazijama ili stvarima koje biste željeli promijeniti u vašem seksualnom odnosu.

2. Razdvojite se

Ovdje ne mislimo na prekid, no ako puno vremena provodite zajedno, i još zajedno od kuće, pronađite hobije i aktivnosti samo za sebe. Priuštite si vikend s prijateljima bez svog partnera, odaberite sport za sebe, napustite stan i meditirajte u prirodi, bilo što što će biti samo vaše vrijeme. Bez zasebnih iskustava ne možete ni nova iskustva donijeti u vezu.

3. Unesite promjenu

Razmislite što biste htjeli da je drugačije u vašoj svakodnevnici. Je li to novi stan, promjena lokacije, novo ulaganje u možda kuću na moru, preuređivanje stana ili kućni ljubimac. Podijelite koje bi vas promjene uistinu veselile, koje su moguće i koje odgovaraju oboje i bacite se na posao. Promjene su uvijek dobre!

Foto: Unsplash