Pripremite se za savršen jesenski doživljaj koji će razveseliti vaše nepce! Zamislite samo mirisnu kuhinju ispunjenu toplinom cimeta, bogatom aromom bundeve i mješavinom začina koja mami osmijeh na lice. Da, razmišljamo o nečemu posebnom – bundevinoj piti!

Savršen spoj blagog slatkastog okusa bundeve i začina poput cimeta, đumbira i muškatnog oraščića čini ovaj desert klasičnim favoritom za hladne jesenske dane. 

 Jeste li ikada probali nešto slično? Ako ne, sada je pravo vrijeme jer donosimo ultrajednostavni recept.

Sastojci:

  • 2 šalice pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice bijelog šećera
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 1/2 čajne žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 čajne žličice đumbira u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 1/4 šalice mlijeka
  • tijesto za pitu (možete kupiti gotovo ili ga napraviti sami)

Upute:

  • Zagrijte pećnicu na 200°C.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, jaja, smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić, đumbir i sol.
  • Postupno dodajte mlijeko dok smjesa ne postane glatka.
  • Razvaljajte tijesto za pitu i stavite ga u kalup.
  • Izlijte smjesu od bundeve preko tijesta.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40-50 minuta, dok sredina ne poprimi zlatnu boju.
  • Ohladite prije posluživanja.